103-årig klippede den røde snor i Hem

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.22 September 2015 - Kl.10:31

Forleden kunne Hem Ældrecenter markerer, at beboerne har fået en ny elektronisk dør til centrets sansehave.

Ældrecentrets ældste beboer Margrethe Sine Nielsen, som fylder 104 år den 24. september, klippede snoren til den nye dør.

Forleden kunne Hem Ældrecenter markerer, at beboerne har fået en ny elektronisk dør til centrets sansehave. Dermed lettes adgangen til haven, da beboere med rolator og i kørestol nu uden problemer kan komme ud og ind via den nye dør. Og så skal der ingen armkræfter til at åbne den elektroniske dør, som derfor længe har været et ønske på centret.
Det var Margrethe Sine Nielsen, som fylder 104 år på torsdag den 24. september, og som er centrets ældste beboer, der klippede snoren.
I alt koster døren 30.000 kroner, og halvdelen har Spar Vest Fonden givet, mens beboerne med hjælp fra venneforeningen har samlet de sidste 15.000 kroner ind ved et loppemarked i foråret. Her blev der både solgt ting, som beboerne selv havde fundet frem fra gemmerne, ganske som borgere lokalt havde doneret genstande til at sælge.
- Vi er rigtig glade for døren og den store opbakning, som vi møder til vores loppemarkeder. Det er anden gang, at vi samler ind på den måde. Sidste år fik vi samlet 10.000 kroner ind via et loppemarked. Disse penge gik til at etablere sansehaven på ældrecentret, siger formand for venneforeningen Poul Funch.
 I alt kostede haven 150.000 kroner at anlægge. Socialministeriet gav 121.000 kroner fra en særlig pulje, mens de sidste penge blev fundet hos lokale velllige sponsorer i Hem.