200 deltog i indvielsen af Hvidbjerg Aktivitetshus

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.30 November 2021 - Kl.9:03

Fredag kunne snoren endelig klippes til det nye samlingssted.

Steen Reinholdt havde stenkunst med til borgerne.

Peder Chr. Kirkegaard klippede den røde snor.

Fredag var en festdag i hvidbjerg, hvor den lokale borgerforening og arbejdsgruppen bag det nye Hvidbjerg Aktivitetshus havde inviteret til indvielse af det nye samlingssted for egnen. Rigitg mange deltog, og i alt var der cirka 200 borgere i alle aldre, der lagde vejen forbi for at se det nye hus og tage godt imod det i de tre timer, hvor dørene var åbne. Her bød borgerforeningen på lidt at spise, og maden var sponseret af Rettrup Kær Friland, mens drikkevarerne kom fra REMA 1000 i City Vest. 
De første tanker om et aktivitetshus opstod helt tilbage i 2003, men blev særlig aktuelt, da den lokale skole lukkede i 2014. Siden da har borgerne knoklet med at indsamle tilstrækkelig økonomi og senest med at tilpasse projektet til økonomien. Huset, der nu er realiseret er dermed sjette skitseforslag - og et bevis på, at vedholdenhed belønner sig.
Festdagen blev indled med, at borgerforeningsformand Maiken Dohn bød velkommen. Herefter holdt borgmester Peder Chr. Kirkegaard en flot tale, inden han med hjælp fra nogle af børnehavebørnene klippede den røde snor og dermed indviede huset.
- Inden vi gik ind i huset, afslørede og overrakte vores lokale sten-/billedhugger Steen Reinholdt en fantastisk flot skulptur som gave til borgerforeningen. Skulpturen hedder Sammenhold og viser en stor gruppe voksne, børn og husdyr. Den er et billede på det fantastiske sammenhold i vores lokalområde, siger Anders Rask fra arbejdsgruppen for Hvidbjerg Aktivitetshus til ugeavisen.
Skulpturen er lavet af en stor sten fra den tidligere grusgrav i Rønbjerg - og den er formentlig skubbet forbi Hvidbjerg i en af istiderne. Udover Sammenhold, havde Steen Reinholdt lavet en kanin til børnehaven og vuggestuen, som han overrakte til børnene. Kaninen er lavet af en sten, som Steen Reinholdt har fundet på byggepladsen, hvor aktivitetshuset er rejst.
- Nu står det bare tilbage at fylde huset med aktiviteter, hvilket vores lokale ildsjæl Kresten Lidegaard opfordrede til i sin tale. Kresten har gennem årtier været med til at udvikle lokalområdet og sad bl.a. med i den gruppe, der arbejdede med det første projektforslag tilbage i 2003. Til sidst vil jeg nævne den dejlige overraskelse, at vores lokale købmand REMA 1000 i City Vest overrakte borgerforeningsformanden en donation på 25.000 kroner som hjælp til indretning af huset, afholdelse af indvielsens og understøttelse af kommende aktiviteter, siger Anders Rask.