21 år - og selvstændig entreprenør

Af Ronald Nielsen - Tirsdag d.28 Juni 2016 - Kl.11:47

Henrik Pedersen i Grove ved Spøttrup er en ung mand med gang i.

Henrik Pedersen har allerede en større maskinpark, blandt andet denne rendegraver.

Henrik Pedersen i Grove ved Spøttrup er en ung mand med gang i. Allerede da han fyldte 18, fik han sit CVR-nummer. Og i en alder af 21 år har han nu startet egen entreprenørvirksomhed.
Basis for firmaet er en nedlagt landbrugsejendom, der ejes af hans forældre, Finn og Susanne Pedersen, men som Henrik Pedersen og hans kæreste efter planen skal overtage.
Her har den unge entrepenør sin maskinpark, bestående af tre gravemaskiner, en dumper, en rendegraver og en Bobcat samt forskelligt småudstyr.Det hele købt brugt inden for de seneste år, efterhånden som Henrik Pedersen har tjent penge til de nødvendige investeringer.
- Jeg er oprindelig uddannet landmand, og det var i denne periode, tanken om at blive selvstændig tog form. Oprindelig var drømmen at få min egen landbrugsejendom, men jeg skiftede spor og satsede i stedet på en fremtid som entreprenør, fortæller Henrik Pedersen, hvis far har arbejdet inden for entreprenørbranchen i en lang årrække.
I disse uger arbejder Henrik Pedesen på det store motorvejsprojekt mellem Herning og Holstebro. En opgave, han er lejet ind til af det store svensk entreprenørfirma, som har entreprisen. Arbejdsdagen er fra klokken 5 til klokken 17, og Henrik Pedersen tager normalt hjemmefra ved godt 3-tiden om morgenen.
- Jeg vil gerne klare alle former for entreprenørarbejde. Sidste år gennemgik jeg kloakmesteruddannelsen og venter i øjeblikket på at modtage min autorisation fra Sikkerhedsstyrelsen. Med den i hånden er jeg klar til at udføre diverse opgaver inden for kloakering, herunder anlæg til håndtering af overfladevand og spildevand. Det, tror jeg, bliver et meget stort aktivitetsområde i de kommende år. I forbindelse med min kloakmesteruddannelse har jeg også opnået et såkaldt rottespærre-certifikat, så jeg kan hjælpe folk af med eventuelle rotteproblemer, siger Henrik Pedersen, der håber, at han inden for overskuelig fremtid får så meget gang i forretningen, at der bliver basis for at ansætte et par medarbejdere og måske også en lærling.