30 mænd til saunagus i Balling

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.17 Marts 2015 - Kl.11:05

Forleden var der arrangeret ”Saunagus for rigtige mænd” i Pulsens lokaler i Balling.

Bassinet blev flittigt brugt.

Forleden var der arrangeret ”Saunagus for rigtige mænd” i Pulsens lokaler i Balling. Om aftenen mødtes 30 mænd i alderen 30 til +70 år i Pulsen, og alle havde de meldt sig til denne lidt anderledes aktivitet. Til at forestå dette var hyret gusmester Gert Mikkelsen fra Horsens, som har meget stor erfaring i at udføre saunagus. Deltagerne skulle af tre omgange ind i saunaen af cirka 15 minutters varighed. 

Der blev delt op i to hold, da saunaen max kan have cirka 15 personer ad gangen. Alle deltagerne startede med en tur i det nye varmtvandsbassin. For at skabe den rigtige stemning, blev lyset dæmpet og ilden i pejsen gav en rigtig hyggelig stemning. 

Da gusmesteren var klar til første runde med en ”udrensnings-gus”, blev de første 15 deltagere kaldt op af vandet og bænket på de tre trin i saunaen. Gert fortalte kort om hvor og hvordan, saunagus er opstået, samtidig med, at han begyndte at pøse vand tilsat forskellige dufte på saunaens varme sten. Luftfugtigheden røg straks i vejret, og der bredte sig en dejlig duft rundt blandt de tæt pakkede mænd. Det blev også oplyst, at temperaturforskellen mellem de forskellige bænkehøjder er 10 grader per trin.

Gusmesteren havde kun ganske få redskaber med. Ud over rekvisitterne til at øse vand på saunaen, havde han også medbragt et håndklæde og en stor vifte. Hvad det skulle bruges til blev hurtigt mærkbart for alle. Med en speciel teknik kunne han med begge hænder svinge håndklædet over hovedet ud mod deltagerne.

Læs mere i Avisen ...