78-årig ildsjæl i Krejbjerg Kirke

Af kj - Mandag d.15 September 2014 - Kl.14:15

Ildsjælen Hans Erik Mogensen holdt foredrag i Krejbjerg Kirke i sidste uge. En spændende beretning om Pioner Afrika - som blev stiftet i 2009 - af en gruppe ildsjæle fra Kolding Kommune - med det formål at igangsætte familielandbrug og køkkenhaver i Burkina Faso.
Ifølge Hans Erik Mogensen er det en stor misforståelse at sende penge og fødevarer til de afrikanske lande. Befolkningen sidder på deres flade r... hele dagen uden at bekymre sig om, hvor deres mad kommer fra - og landenes til tider korrupte regeringer bruger pengene uhensigtsmæssigt.
Hans Henrik Mogensen drog afsted på et 70 dages ophold til Burkina Faso i 2008 medbringende en lille traktor og masser af frø.
I Burkina Faso går Hans Henrik så i gang med at finde en person, som vil medvirke til at opdyrke markerne. Det lykkedes - så der nu er flere lokale landmænd - som er sat i gang med landbrugsprojektet. Mange familier er nu i stand til at dyrke og høste grøntsager - som så sælges på markeder - og fortjenesten giver så mulighed for, at betale for deres børns skolegang.
Et af de spændende projekter, som Hans Henrik har haft held med at opfinde og konstruere - er en vandpumpe, som udnytter kraften fra vandets strømning i floden - op til markernes afgrøder. Denne opfindelse er blevet støttet med 200.000 kr. fra Grundfos Fonden.
Et meget spændende og livsbekræftende fordrag - om et projekt som „gør en forskel“ og hjælper familier i Afrika til at brødføde sig selv.
Hans Henrik Mogensen kom til sidst med en opfordring til at blive medlem af Pioner Afrika. For 200 kr kan man blive medlem i en organisation, hvor alle bidrag ubeskåret går til aktiviteter dernede. Kontingentet kan indbetales til Den Danske Bank konto 1569 10465656. Husk at opgive din mailadresse.