80 hjulpet på Mit ID i Lem

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.5 April 2022 - Kl.10:49

Med 30 dage til at skifte til Mit ID og langt over 30 dages ventetid til at få hjælp i Borgerservice i Skive Kommune har der i den grad været brug for den hjælp til dem, som har haft knas med at skifte.

I alt 80 borgere er blevet hjulpet på Mit ID i Lem Kulturhus takket være Lem-Vejby Seniorer, Ældresagen og medarbejdere fra borgerservice i Skive Kommune. 

Den hjælp har Lem-Vejby Seniorer tilbudt i samarbejde med Ældresagen.
Af to omgange har de haft besøg af medearbejdere fra borgerservice i IT Caféen i Kulturhuset Lem, hvor i alt 80 har fået hjælp til at skifte. 
Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen. 
MitID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, så vi også i fremtiden kan færdes trygt på nettet. 
Derfor bliver NemID til MitID: Det kommende bevis for, hvem man er, når man logger ind, godkender handlinger, eller har brug for at skrive under digitalt.
Når man modtager besked fra sit pengeinstitut, ikke bare kan, men skal man oprette sig i Mit Id - og det skal være indenfor 30 dage, medmindre man kan få dispensation.
Et godt råd er, at man venter, indtil man får besked. Man skal som det første have lavet identifikation, enten via sin smart phone eller på borgerservice.
- Da rigtig mange ikke har en telefon, der kan læse identifikationen i passet, skal man på borgerservice for at få det lavet. Derfor havde vi besøg af to medarbejdere fra Skive Kommunes borgerservice. Mange har nu fået besked fra deres pengeinstitut, om at de skal på Mit Id, problemet er, at borgerservice ikke kan følge med til at lave identifikationer, der er først ledig tid engang i maj. Det sværeste er at bekræfte sin e-mail og telefon for at kunne oprette det nye Mit ID. Når først systemet tror på, man er, hvem man siger, går det nemt nok, siger Leo B. Nielsen fra seniorforeningen. 
For at komme på Mit-ID selv kræver det en smart-phone samt et biometrisk pas med en chip i.
Netcaféens frivillige hjælper gerne med at blive oprettet i systemet, samt få Mit Id implementeret på telefonen. 
Det er stadigvæk i Lem Kulturhus hver den første og tredje tirsdag i måneden, og de næste gange vil der blive fokuseret på, hvordan man bruger Mit ID. 

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android