Ålbæk Strandpark på vej fra idé til projekt

Af rj - Tirsdag d.6 Maj 2014 - Kl.10:42

Borgere fra lokalområdet, sommerhusejere og campinggæster var mødt talstærkt frem, da man lørdag lavede workshop om fremtidens Ålbæk Strandpark
- og Martin og Maj-britt Vestergaard fra Ålbæk Limfjordscamping og Vandland lagde telt, kaffe og rundstykker til. Målet var at få nye idéer og input på bordet til en begrundet ansøgning hos flere fonde om midler til en revitalisering af Ålbæk strand. Til at hjælpe med at holde trådene havde man allieret sig med folk fra kommunen, turistcentret og konsulentfirmaet BASCON fra Århus, så spørgsmål om idéer kunne afklares eller undersøges hurtigt. Og idéerne var mange - fra genopretning af stisystemer fra Ålbæk til Rødding og til fugleudsigtstårne. Og det var en glad campingmutter Maj-britt Vestergård der tog imod på en solbeskinnet, men temmelig blæsende dag.Hun fortalte at man udover arrangementet med Ålbæk strandpark også - i samarbejde med de øvrige 4 campingpladser i Salling - havde events og indsamling til fordel for hospitalsklovnene, samt besøg af de rullende biologer - i dette tilfælde Thomas Johansen fra Limfjordsmuseet, der kunne fortælle om alt det vi finder i og omkring Limfjorden, og drabelige historier om deres tilbliven.Thomas Johansen fra Limfjordsmuseet fortæller om "sebbedaj-sten" - som vi også kender som forstenede søpindsvin.

Ålbæk Strand i Vestsalling har fået lovning på 125.000 kroner fra Realdania og et tilsvarende beløb fra landsbyudvalget til at revitalisere området. Med hjælp til ansøgninger fra konsulentfirmaet BASCON håber man at kunne få velvillighed fra yderlige fonde til realisering af de mange nye idéer.
Ca. 80 personer deltog i workshoppen, der startede med samling til morgenkaffe og rundstykker i Limfjordscampings store telt, dernæst en times gåtur i terrænet og afsluttede med en fælles fremlæggelse af borgernes idéer i teltet.Ved samme lejlighed  lykkedes det at indsamle 9650 kr.  til fordel for de danske hospitalsklovne - ikke mindst på grund af de små hjælpere - det er Hannah Vestergaard som ses på billedet.