Æblemost fra Rødding til de kommende generationer

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.20 September 2016 - Kl.13:02

Børnene fra Højslev Skole lyste af glæde og engagement, da de forleden var på besøg hos Pometet i Rødding.

Maja Sir-Pedersen hyggede sig med venner hele dagen.

Børnene fra Højslev Skole lyste af glæde og engagement, da de forleden var på besøg hos Pometet i Rødding. Her var hele anden årgang på skoleudflugt for at lære lidt mere om naturen, godt hjulpet af lærerne og ikke mindst de frivillige. 
Dagens opgave var at producere æblemost fra bunden, og smilene hos ungerne var store, når de skulle fylde æbler i kværnen og derefter presse mosen til most. Æbletræerne bugnede af frugter, og æblerne i de mange kasser, som var stillet frem, fik da også hurtigt en tragt at løbe i. Mosen i den anden ende var måske ikke helt så populært, men det var den endelige juice til gengæld, og alle fik deres egen flotte og personligt udsmykkede lille juicedunk med hjem til familien.  
Udflugten var arrangeret i samarbejde med Skive DNA, der er et projekt, som hjælper lærere i Skive Kommune med ideer og arrangementer til skoleudflugter. Derved kommer børnene ud og lærer egnen at kende, som Birgitte Høegh fra Skive DNA udtrykker det. Sammen med lærerne havde hun arrangeret udflugten, men samarbejdet med Pometet kan dog kun lade sig gøre sammen med de frivillige. En af disse er Inger Krog Nielsen, der i over 30 år har været frivillig arbejdskraft ved alle former for sportsarrangementer, og som nu også hjælper ved Pometet.
- Jeg nyder en dag som denne, hvor generationer mødes, og vi hygger os, samtidig med, at vi lærer af hinanden, siger hun.

Læs mere i avisen ...