Æblestien færdig og åben i Rødding

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.16 Maj 2017 - Kl.11:09

Godt et halvt hundrede mennesker vandrede i den kølige maj-aften langs den godt fem kilometer lange æblesti, som Birte og Bent Jensen har anlagt rundt om deres jord i nordenden af Rødding sogn.

Bent Jensen har brugt omkring fem år på at anlægge den nye æblesti, og han fortalte om dens og områdets historie til de mange fremmødte, da stien blev indviet.

Godt et halvt hundrede mennesker vandrede i den kølige maj-aften langs den godt fem kilometer lange æblesti, som Birte og Bent Jensen har anlagt rundt om deres jord i nordenden af Rødding sogn. Stien går langs mark og å, gennem skov og mose, over bakker og gennem slugter.
- Vi har jo et landbrug, som hedder Lille Hestehave, og det har vokset sig stort gennem årene. Så jeg begyndte med at anskueliggøre, hvor stort 100 hektar er, for det er det område, de kommer omkring, når de skal ud på gåturen på æblestien, siger Bent Jensen.
Landskabet omkring stien er spændende og afvekslende over de få kilometer. Det er en græssti, og man skal have godt fodtøj på når man færdes ad den. Langs stien er plantet forskellige sorter af æbletræer fra Pometet i Rødding.

Læs mere i avisen ...