Affaldsjubilæum i Lem

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.21 April 2015 - Kl.8:29

I Lem er det en mangeårig tradition, at borgerforeningen inviterer til forårsrengøring i byen og omegnen.

Ilse og Anne Grethe langs Vejbyvej.

I Lem er det en mangeårig tradition, at borgerforeningen inviterer til forårsrengøring i byen og omegnen. Det sker i forbindelse med dagen for Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. I år var der tale om en slags ”affaldsjubilæum” lokalt, da det var 10. gang borgerforeningen holdt arrangementet. I det smukke forårsvejr i søndags mødte ikke mindre end 65 af byens borgere op. Dagen startede med kaffe og rundstykker i Samlingshuset. Efter velkomsten skulle dagens opgaver uddeles. 
Denne opgave blev som tidligere år varetaget Bertel Lundby. Han benyttede dog først lejligheden til på humoristisk vis at teste de fremmødtes viden om naturens egen nedbrydningstid på forskelligt efterladt affald. Her er der stor variation. Bananskræl forsvinder i løbet af to til fem uger, mens cigaretskod og tyggegummi kan tage fra et til fem år. Kapsler og dåser forsvinder først efter 100 til 500 år.
Efter informationen begav folk sig af sted på de tildelte opgaver bevæbnet med affaldssække – og andre gik mere hårdhændet til værks udstyret med koste skovle og hakker. 
Efter et par timers veludført arbejde mødtes man igen i Samlingshuset til hyggesnak, røde pølser og en lille forfriskning. De praktiske opgaver i Samlingshuset klarede Byens Hatte forening. Mens hele arrangementet var sponseret af Den Jyske Sparekasse.