Afgørelsens tid for Ålbæk fiskerleje

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.15 November 2016 - Kl.11:43

Det primitive frirum håber at bygge nyt i 2017.

Ejgil Køjborg, Mogens Larsen, Børge Nielsen-Boe og Emil Vang i deres frirum med Lyngby Radio i baggrunden, garn op ad væggen og udsigt over vandets vidder.

Ved Ålbæk strand, helt ude ved vandet, hvor duften af tang rammer næseborene, ligger Ålbæk Anker og Landingsplads. Foreningen blev dannet i 2014, med det formål at bevare det lille fiskerleje, og måske skabe lidt mere liv omkring Limfjorden.
Derfor vil de have etableret et slæbested, garnklaringshus samt en jollehavn. Foreningens økonomi er ikke stærk nok til selv at betale for alt det, så de har søgt om tilskud fra mange offentlige kasser og private fonde.
Det har været en lang proces, hvor Kystdirektoratet, Naturstyrelsen og Søfartsstyrelsen alle skulle modtage en ansøgning med begrundelser, tegninger og budgetter. Skive Kommune, som allerede havde bevilget 350.000 kroner til projektet, gav 30.000 kroner mere til selve ansøgningsprocessen.
- Vi har hentet hjælp fra en, som er vant til at arbejde med de her myndigheder, for det er ikke sådan ligetil, siger Mogens Larsen, der er formand for bestyrelsen i foreningen.
Som de andre bestyrelsesmedlemmer der er dukket op en højhellig søndag, har han haft sin gang ved fiskerlejet, siden han var en lille knægt. De har set nedgangen i fiskeriet siden 1980erne, men prøver at vende den udvikling. Selvom det nu er til fritiden, vil de ikke give slip på livsstilen ved vandet.

Læs mere i avisen ...