Aktivitetshus forventes indviet omkring efterårsferien

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.27 April 2021 - Kl.18:23

Forhåbentlig kan borgerne tage huset i Hvidbjerg i brug allerede i år.

Området får et flot nyt samlingssted. Foto: Hvidbjerg Aktivitetshus Facebookside.

Hvidbjerg Aktivitetshus forventes indviet omkring efterårsferien i år, og når det sker går er flerårigt ønske i opfyldelse lokalt. Arbejdsgruppen under Brøndum-Hvidbjerg Borgerforening, der arbejder på at realisere Hvidbjerg Aktivitetshus, har senest samlet nok penge ind til, at byggeriet af områdets kommende fleksible samlingssted kan starte. Donationerne kommer fra borgere og erhvervsdrivende i området, og det beløb sammenholdt med penge fra Spar Vest Fonden  og Skive Kommune, gør, at der i år kunne underskrives en aftale med totalentreprenøren om at igangsætte byggeriet af aktivitetshuset.
Arbejdsgruppen glæder sig over den fantastiske opbakning til indsamlingen, som indsamlerne har mødt i både Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. 
Planerne om det kommende byggeri har været flere år undervejs, og borgerne er løbende inddraget i processen. Hvidbjerg Aktivitetshus og de omkringliggende udearealer Det Grønne Springbræt får til formål at samle flest mulig aktiviteter fra landsbyerne Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup ét sted. Tidligere blev den gamle sogneskole, som var var placeret midt mellem landsbyerne, anvendt til dette, men med skolelukningen i 2014 blev borgerne tvunget til at gentænke strukturer og tiltag for at bevare sammenhængskraften mellem landsbyerne. Det mundede ud i det hus, som kan bygges nu, og de tilhørende udendørs arealer, som også er på vej senere, hvor fokus er på at samle områdets udendørs og indendørs aktiviteter på samme lokalitet, og ved børnehaven og vuggestuen i Hvidbjerg. Borgernes ønske er derved at skabe muligheden for at mødes flere generationer og interesser uanset årstid.
Det nye hus bliver driftsvenligt og får spændende tilhørende udearealer. Udearealerne skal fungere som grønt springbræt både set i et livsforløb, men også i forhold til lokalområdets geografi. Både  vuggestuen og børnehaven bliver primære brugere i formiddagstimerne, mens områdets unge i skolealderen overtager efter skole, og de ældre kan bruge hus og område efter fyraften. Huset skal desuden være formidlingsstation for grønne oplevelser i lokalområdet.