Anjas fortælling om heksebørn trak folk til Oddense

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.12 November 2019 - Kl.9:02

Oddensehus var forleden rammen om et fantastisk spændende foredrag med Anja Ringgren Loven.

Anja med et af børnene. Der er et år mellem de to foto.

Oddensehus var forleden rammen om et fantastisk spændende foredrag med Anja Ringgren Loven. Anja fortalte om barndommen i Frederikshavn, hvor den faste dagdrøm var at komme til Afrika.
Efter studentereksamen gik vejen over Israel, uddannelse som stewardesse og leder af en tøjbutik i Århus. År som frivillig i Folkekirkens nødhjælp i Malawi , førte Anja til Nigeria, hvor hun havde stiftet bekendtskab med de udstødte heksebørn.
Anja har sammen med sin nigerianske mand og et utal frivillige bygget en hel lille landsby med skole, hospital og har i dag 72 børn på hjemmet.
Anja fortalte om det farlige arbejde med at fjerne børnene som kræver en masse tilladelser og overtalelser af familien som ofte har mishandlet børnene på uhyggelig vis. Videoklip viste flere episoder og kaldte en klump frem i halsen.
En solstrålehistorie var en dreng, som blev reddet stærkt mishandlet, og som i dag er i Polen for at studere til læge. Uddannelse er nøgleordet for børnene i Afrika.
Mange er i gang med boglige og håndværksmæssige uddannelser i centret, som også er selvforsynende med mad.
Anja har gennem donationer, sin indsamlingskonto dinnødhjælp.dk og mange frivillige skabt et fantastisk center.
Det var en aften med stof til eftertanke og kæmpe beundring for en frederikshavnerpige, som kæmper mod overtro og mishandling af såkaldte heksebørn.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android