Freddie og John genopstår i Balling til august

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.18 Februar 2020 - Kl.13:43

Der er masser af rock og nostalgi til årets Anlægskoncert i Balling

Anlægskoncert i Balling 2020John Mogensen Jams forsanger har stor sceneerfaring, og det smitter til hele bandets optræden.

Planlægningen af årets Anlægskoncert i Balling er i fuld gang, og hvis du er vild med rock og nostalgi, så kan du godt slå et kryds i kalenderen allerede nu. De første navne, som spiller i Ballings bypark den 22. august i år er nemlig meldt ud, og der bliver gang i den fra scenen.
Deltagerne kan således glæde sig til at opleve John Mogensen Jam, et band, der som navnet mere end antyder spiller alle de gode gamle numre med den folkekære sanger John Mogensen. Bandet har flere end 1000 jobs bag sig, og der er overskud til små anekdoter og fortællinger mellem numrene. Alle de største hits fra John Mogensen - To Mennesker På En Strand, Så Længe Jeg Lever og Ensomhedens Gade Nummer Ni - er alle på setlisten, og forsangeren i bandet kendetegnes ved en god stemme, lige som bandet naturligvis er trukket i både røde seler og flot skæg for at gøre John Mogensen ære. Der er lagt op til en oplevelse med syng med og sving om. 
Det andet band i år er Thomas Helmig Jam, og her er der naturligvis tale om et band, der vil spille en række af den danske sangers største hits gennem tiden - fra Det er Mig Der Står Herude og Banke På til Nu Hvor Du Har Brændt Mig Af.
Der er lagt op til en stensikker synge-med-fest, for Thomas Helmig Jam ligger meget tæt op af deres store idol og musikken henvender sig til et bredt publikum. Bandet spiller med den dybeste respekt for Thomas Helmig, og det er svært at høre forskel.

Legenderne lever
Det tredje band, som er annonceret til den 22. august i Balling, er også med til at vække minder for musikelskere. Det er Queen Of Denmark, der spiller numre af det legendariske band Queen med den unikke sanger Freddie Mercury i front.
Queen Of Denmark har i løbet af få år etablereret sig som et super solidt tribute-band, og succesen skyldes ikke mindst en yderst karismatisk sanger, der kan sin Freddie i alle oktaver samt vise en live-performance ud over det sædvanlige. Selv det mindste spillested bliver til Wembley for en stund, når Queen Of Denmark spiller de mange hits med kant og en lille indsprøjtning af rock. 
Det var med en god portion ærefrygt, at fire gamle Kalundborg-rockdrenge, Nicholas Vogel, Jens Peter Stavnstrup, Peter Fernando og Michael Fast plus René Lund Jensen, spang med Queen-hyldestbandet Queen Of Denmark. I halvandet år  øvede de først intenst på Queens meget komplekse musik - Bryan Mays flerstemmige guitarer, John Deacons baslinjer, Mercurys tangenter og vokal og deres flotte kor-arbejde og timing. Queen satte utallige hitliste- og publikumsrekorder, de er historisk set på niveau med Abba & Beatles. Alene bandets Greatest Hits-album er det bedst sælgende i Storbritannien nogensinde, og Freddie Mercurys død i 1991 efterlod fans verden over med et stort savn. Freddie Mercury er død, men publikum glemmer aldrig sangene. Queen Of Danmark bærer faklen videre med respekt og nerve.

Telt og god stemning
Det er Balling Volling Borgerforening, der står bag koncerten, og sekretær Line Kæmpe fortæller til ugeavisen, at man håber på godt vejr og masser af gæster.
- Vi har igen i år telt på pladsen, så man kan stå i tørvejr - også hvis den danske sommer driller vejrmæssigt. Desuden vil der være en DJ imellem de optrædende kunstnere, så der bliver holdt gang i festen, siger hun.
Koncerten i Balling er gratis, og den finder i år sted for tredje år i træk. Siden starten har tiltaget været et sandt tilløbsstykke, og der kommer også mange gæster fra andre byer for at lytte og feste med. Det første år var der således cirka 400 mennesker til Anlægskoncert i Balling, og i 2019 fordoblede koncerten sit deltagerantal. Der deltog nemlig hele 800 personer til musikhyggen i byens anlæg. Arrangørerne har tidligere sagt til ugeavisen, at man ikke skal holde sig hjemme af frygt for pladsmangel i 2020. Der kan nemlig let være et par tusinde mennesker i byens anlæg, så alle med trang til musik og glade dage, opfordres til at møde op.
- Igen i år har vi valgt at bruge lidt mere på musikken, så vi kan præsentere disse navne, og det glæder os, at det lokale erhvervsliv på denne måde bakker op, så det er muligt, siger Line Kæmpe.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android