Anna-Mathilde blev A-rytter

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.14 Juli 2015 - Kl.7:58

Resultaterne i den forløbende weekend tegnede ikke lovende for den lokale springrytter, Anna-Mathilde A. Nielsen, efter torsdagens og fredagens konkurrencer.

Anna-Mathilde på Saquita efter den flotte andenplads i MA’en til landsstævnet i Stevnstrup.

Resultaterne i den forløbende weekend tegnede ikke lovende for den lokale springrytter, Anna-Mathilde A. Nielsen, efter torsdagens og fredagens konkurrencer. Anna-Mathilde A. Nielsen fra Hem deltog fra torsdag i landsstævnet i Stevnstrup, hvor hun deltog med Saquita i landsstævneklasserne og Athene i distriktsklasserne, da den endnu ikke var kvalificeret til at deltage i landsstævnet.
Stævnet startede ikke optimalt, da Saquita endte på en sidsteplads efter to stop. MA klassen gik ikke meget bedre, da det igen blev til et stop. Så var standarden ligesom lagt for stævnet. Fredagens resultater for Saquita var ikke bedre end torsdagen, så håbet var, at Athene ville gøre god figur i den sidste klasse fredag, hvor den kunne blive B-pony. Glæden var stor, da Anna-Mathilde og Athene krydsede målstregen uden nedslag. Anna-Mathilde krammede Athene i galop og var ekstatisk over det gode resultat. Glæden blev dog kortvarigt, da det ene dårlige resultat skod i kø efter det anede disse dage. Athene var 13 hundrededele af et sekund for langsom, så det blev til 1 tidsfejl - og dermed ikke status som B-pony. Stemningen i bilen hjem fra Stevnstrup var ikke den bedste den aften.
På vej til stævnet igen lørdag kl. 6 om morgenen bekendtgjorde Anna-Mathilde, at det skulle være anderledes i dag - nu skulle der komme fokus og vilje bag springningen. Så sagt så gjort. Den første klasse lørdag var MB for Athene, hvor den igen skulle prøve at kvalificere sig til landsstævneklasserne. Denne red endnu en fejlfri runde, men denne gang indenfor fejlfri tid. Dermed var et at sæsonens mål nået, nemlig at gøre Athene til B-pony.
Det virkede forløsende for Anna-Mathilde, og hun red en perfekt tur sidst på dagen, hvor hun havde debut på Athene i landsstævneklassen med et enkelt nedslag i den meget svære MA-klasse. 
Saquita og Anna-Mathilde tog revanche for de foregående dages dårlige resultater ved at ride en fejlfri runde og fik en meget flot 2. plads. Men ikke nok med at det blev til en flot placering. Anna-Mathilde havde dermed også redet sin 3. fejlfrie MA, hvorved hun nu kan kalde sig for A-rytter og Saqtuita for A-Pony - den højest mulige kategori for både rytter og pony.
Umiddelbart efter stævnet er Anna-Mathilde taget på træningslejr hos Bo Bak, som er tidligere landsholdstræner i ridebanespring for ponyer, hvor formen skærpes og forberedelserne til efterårssæsonen går i gang.