Balling får egen keramik- og stofbutik

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.20 Januar 2015 - Kl.11:38

En ny helt unik butik slår snart dørene op på Ørnevej 2 i Balling. Det er Keramikhuset, som udover håndmalet keramik fra især Polen,

 Michael Boel Jensen glæder sig til at åbne Keramikhuset i Balling.

En ny helt unik butik slår snart dørene op på Ørnevej 2 i Balling. Det er Keramikhuset, som udover håndmalet keramik fra især Polen, vil sælge stof til møbler samt andre ting til brug ved møbelpolstring. Samtidig er der rig mulighed for at få gode råd om møblernes behandling, for det er nemlig Michael Boel Jensen, Rødding - en erfaren mand inden for faget - der står bag butikken. Han har mange års erfaring fra møbelbranchen, og via sit andet arbejde rejser ham meget i især Polen, hvorfor et bredt netværk har givet ham mulighed for at skaffe de særlige varer til Danmark. Stofferne købes som restpartier, og i Balling sælges de til en pris, der ofte ligger 70 til 90 procent under prisen.

- For virksomhederne har disse restpartier ingen værdi mere, så jeg kan købe dem billigt, medbringe dem til Danmark og sælge dem her i butikken samt via vores webshop med samme navn. Jeg har drevet webshoppen siden 2011, og den er en stor succes. Der er folk fra hele Danmark, der anvender den mulighed. Mange vil dog gerne holde en ting i hånden, have lidt rådgivning med og se tingene, før de køber dem. Det giver butikken mulighed for, og afhængig af, hvordan den modtages, udvider jeg åbningstiderne løbende, siger Michael Boel Jensen, der hidtil har haft åbningsdage på sit lager i en fabriksbygning på Marienlystvej i Skive. Disse bygninger er nu solgt, og herefter har det hele tiden været planen at åbne en fysisk butik i Balling.

- Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, og jeg glæder mig meget til at byde folk inden for her, siger Michael Boel Jensen, der udover stoffet også sælger fyld til polstringen.

- Jeg har selv polstret i mange år, så jeg kan give en masse viden videre til folk. Man skal endelig spørge. Jeg kan også skaffe stof hjem på bestilling, siger butiksejeren, der også glæder sig til at vise og sælge håndmalet keramik fra Polen i butikken. Brandet er 800 år gammelt, og Bunzlau Keramik kommer kun fra en by I Polen – Boleslawiec – der på tysk hed Bunzlau. Keramikken er verdenskendt for sin kvalitet og søde design. 

- Det er såkaldt Bunzlau keramik, og leret er meget rent. Det kan derfor brændes ved høje temperaturer, hvilket giver en god holdbarhed. Delene kan tåle microovn, ovn og fryser, og vi giver fem års garanti på delene. Det hele er håndmalet, og jeg har besøgt fabrikkerne og set kvinderne og mændene arbejde der. De har virkelig gode forhold, er utrolig dygtige og det er fantastisk at se, hvordan dette lands mennesker har arbejdet sig op fra stort set at eje ingenting og være et naturaliesamfund til et topmoderne anerkendt område, hvad angår keramik, siger Michael Boel Jensen, der tilføjer, at der findes 41 produkter i keramikserierne, så der er nok at vælge imellem.

Serierne kan sagtens blandes, og det er også muligt at købe en enkel kop eller to, hvis man ønsker det.

Butikken åbner den 22. januar, og i starten er åbningstiderne torsdage og fredage samt lørdage. Der er også åbent hver den 1. søndag i en måned. Senere er det planen at udvide åbningstiderne og sælge andre ting også - herunder unik brugskunst fra Polen.