Balling Spejderne er taget på Spejdernes Lejr

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.26 Juli 2022 - Kl.9:14

- Endelig skete det, begynder spejderleder Uffe Holst fra Balling Spejderne sin beretning til Spøttrup Ugeavis.

Aftentur til toppen af skibakken med udsigt til vores underlejr. Foto: Uffe Holst. 

 

Køkkenbordet i brug til madlavningen. Foto: Uffe Holst. 

Efter mange måneders forberedelser, anskaffelse af nyt udstyr og snak om lejretablering tog Balling Spejderne endelig af sted på årets sommerlejr. 
Tidligt lørdag morgen blev gruppens ulve og juniorer afleveret af forældrene på Holstebro Station. Farvel til forældrene og så gik turen til Københavns Hovedbanegård, hvor det blev skiftet til et S-tog til Høje Tåstrup og derfra med bus til Hedehusene.

Veterantog i stedet for gåben
Resten af turen var 3 km til fods til lejren.
Det var i hvert fald planen, men sådan gik det ikke. Ned gennem Hedeland kører et veterantog, og kort efter at være stået af bussen kørte toget. Det var selvfølgelig fristende at tage veterantoget de 3 km til lejren, og takket være nogle af vores lokale erhvervsdrivende, der har støttet økonomisk op om vores tur, havde vi også mulighed for at give vores spejdere den oplevelse at ankomme til lejren i veterantog.

Spejdernes Lejr er en enorm stor spejderlejr. Der deltager omkring 35.000 spejdere fra hele Danmark og også fra mange andre lande.
Jo tættere vi kom lejren, desto flere spejdere så vi. Og til sidst begyndte alle spejderteltene at dukke op, da toget begyndte at køre gennem den underlejr, hvor vores lejrplads skulle være.

Regn fjernede ikke det gode humør
Fremme ved lejren var det desværre begyndt at småregne, men humøret var alligevel højt, da vi begyndte at rejse telte og etablere lejr.
Aftensmaden den første aften var rugbrødstoast med humus og gnavegrønt. Dejlig nemt, men bestemt ikke alles livret. Men sulten var stor hos alle, så noget blev der spist. Det var nogle trætte børn, der kom i seng sent om aftenen.
Søndag morgen var vejret heldigvis meget bedre. Lejretableringen fortsatte i denne dag, så vi havde både spisebord, køkkenbord, bådplads, huggeplads og fedtfælde.
Søndag aften var der det store åbningslejrbål, som var to timers underholdning for hele lejren. 
Åbningslejrbålet foregik neden for en stor skibakke, der er i Hedeland. Så sad alle 35.000 spejdere på bakken og kunne se scenen.
Lejren fortsætter mange dage endnu - helt frem til søndag. Tirsdag kommer de yngste spejdere hos Balling Spejderne, bæverne, på besøg i 4 dage, så de også kan opleve lejren, fortæller Uffe Holst afslutningsvist.