Ballings spejdere overlevede en hel uge uden skærm

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.9 August 2022 - Kl.11:26

- og er klar til en ny sæson

Der var også andre måder end hårdt arbejde, hvorpå man kunne blive lidt flad i det. Her ses en flad spejderleder. Foto: Uffe Holst. 

I sidste uge kom Balling Spejderne hjem efter en supergod sommerlejr på Spejdernes Lejr på Sjælland, lyder meldingen fra gruppeleder Uffe Holst.
Det var nogle trætte ulve og juniorer fra Balling Spejderne, der sidste søndag allersidst på eftermiddagen ankom retur på Holstebro Station efter en uges spejderlejr på Sjælland.
Her havde de deltaget på den store Spejdernes Lejr, der er landslejr for tæt ved 35.000 spejdere. Ugen havde startet med lejretablering i starten, og resten af ugen var ellers gået med at gå på opdagelse på lejren og lave en masse forskellige aktiviteter.
- Det er virkelig sundt for spejderne sådan at komme væk hjemmefra. De får en masse nye oplevelser, møder nye spejdere og kommer væk fra den skærm, som mange af dem sikkert bruger alt for meget tid foran derhjemme – og helt uden rigtig af savne skærmen i løbet af ugen, fortæller gruppeleder Uffe Holst.

Mysterium blev løst
Ulve og juniorer fik en dag løst ’Det store mysterium – Tak for lort’, som var en aktivitet, der var en sammenblanding af escape-room, naturvidenskab og krimimysterie, hvor spejderne skulle finde ud af, hvorfor spejderne fik ondt i maven. Ulve og juniorer kom også en tur i svømmehallen om mandagen, hvilket også var eneste bad for langt de fleste af dem.
Ulvene tog til Roskilde en dag, hvor de fik støbt en amulet med Baden-Powell i tin og både besøgt Vikingeskibsmuseet og en gammel kirke, hvor de både kom under og over jorden. Imens var juniorerne blevet i lejren, hvor de loddede elektronik.

Alle kompetencer i spil
Gruppens yngste spejdere, bæverne, ankom først om tirsdagen og tog hjem igen fredag. Derved fik de også lov til at opleve lejren og dens aktiviteter uden besværet med lejretablering og -nedbrydning. De fik også mulighed for at komme op på den høje skibakke, hvorfra der var udsigt til hele lejren.
- De store lejre er på mange måder det, vi forsøger at forberede spejderne til. Når vi er på lejr, skal vi for eksempel bygge køkkenbord af rafter, og det er derfor vi i løbet af året forsøger at lære spejderne forskellige knob og besnøringer. På lejren får de lov til at opleve, hvad det kan bruges til i virkelighed. På lejrene lærer de også at tage ansvar og være en del af fællesskabet. Det er dejligt at se, hvordan de næste frivilligt vasker op, fortæller gruppeleder Uffe Holst.
De sidste par dage på lejren kom naturligvis til at stå på lejrnedbrydning, så spejderne kunne efterlade en lejr stort set uden spor efter dem. Lørdag aften sluttede lejren af med det store afslutningslejrbål med koncert med både Luftens Helte og Jung til sent om aftenen. Det var derfor nogle trætte spejdere, der stod op søndag morgen for at rejse hjem til Balling igen.

Nu sæson starter lige straks
- Efter lejren går der lige et par uger, inden vi går i gang igen. I uge 33 starter de almindelige spejdermøder op igen, hvor bæverne (0.-2. klasse) mødes tirsdag eftermiddag og ulve og juniorer (3.-6. klasse) mødes onsdag eftermiddag. Spejder er for alle, der har lyst til naturen og friluftsliv, og som har lyst til at være sammen og få oplevelser. Man er aldrig for gammel til at blive spejder. Selvom man går i 5. klasse og aldrig tidligere har været spejder, kan man sagtens starte nu. Alle er velkomne. Også voksne – med eller uden spejdererfaring – er meget velkommen, for vi kan naturligvis altid bruge ekstra ressourcer til at lave gode aktiviteter for spejderne, oplyser gruppelederen afslutningsvist. 
Om spejderne i Balling
Balling Gruppe er en spejdergruppe under KFUM-Spejderne i Danmark. Gruppen spejderarbejde er rettet mod børn og unge, som man ønsker at støtte i at blive selvstændige, ærlige, demokratiske og ansvarlige mennesker, der har respekt for deres omverden og naturen. Det gør spejdergruppen gennem forskellige aktiviteter, leg, friluftsliv og sammenhold. Spejderhytten ligger i Balling og gruppen har desuden en Facebookside, hvor interesserede både kan finde flere oplysninger om gruppen og kontaktinformation til dem, der har spørgsmål.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android