Besøg dyrene på bondegården i Hem

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.1 September 2015 - Kl.11:07

Nu får alle med lyst til at komme helt tæt på bondegårdens dyr muligheden, når der fremover er åben gård hver den 1. søndag i måneden hos Farm Visit på Krarupvej 46 i Hem.

Malene Bach Sevelsted med en af Jersey-kalvene.

Nu får alle med lyst til at komme helt tæt på bondegårdens dyr muligheden, når der fremover er åben gård hver den 1. søndag i måneden hos Farm Visit på Krarupvej 46 i Hem. Første gang er den 6. september, og store som små er velkommen på gården, der drives som konventionelt svinelandbrug. Grisene kan man ikke besøge som gæst, men alle bondegårdens øvrige dyr er klar til at modtage besøg, fortæller initaitivtager til Farm Visit i Hem Malene Bach Sevelsted, der selv bor på gården sammen med sin mand og børn.
- Oplevelserne står i kø mellem dyrene på gården. Vi har kalve, heste, geder, får, kaniner, katte, killinger, høns og hund. Og vi vil gerne give andre mulighed for at komme helt tæt på dyrene og opleve alle de fantastiske ting, som livet på landet byder på. Her er masser af fluer, gyllelugt og mulighed for at hoppe i halm og blive beskidt, siger Malene Bach Sevelsted, der glæder sig til at åbne gården for gæster.
- Nogle børn ved ikke, hvor maden kommer fra, og her kan du både se, røre og lugte alle dyrene, siger hun, mens hun viser rundt mellem gårdens rige dyreliv. 
Og her tager nysgerige snuder, drillende kattepoter og lange slikkende kalvetunger imod med stor nysgerrighed over for avisens udsendte. Det er næsten som at træde ind i en Morten Koch film, så hyggeligt er der på landet i Hem.
- Mit håb er at give flere børn den store oplevelse, som det er at have et tæt forhold til dyr. Jeg kan se på vores egne børn, hvad dyrene giver dem af ro og nærvær. Og samtidig lærer børnene at respektere andre levende væsener og deres grænser. Besøg her foregår på dyrenes præmisser. Jeg kan ikke love, at en killing eller en ged vil hilse bare fordi, der er åben gård. Men det plejer de nu at ville. Men vil de ikke, så er en del af det at opleve livet på landet mellem levende dyr også, at man lærer at lytte til dyrene. Dette er en vigtig læreproces. Her på gården er man på besøg i dyrenes hjem, siger Malene Bach Sevelsted, der har mange planer for Farm Visit på sigt.

Læs mere i avisen ...