Bilejer indhentede selv unge efter hærværk

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.29 December 2015 - Kl.8:33

Mandag aften ved 17.30 tiden stoppede en bilejer tre unge i Ramsing, efter at de havde kastet fyrværkeri mod mandens bil, der holdt parkeret i Møllegade.

Mandag aften ved 17.30 tiden stoppede en bilejer tre unge i Ramsing, efter at de havde kastet fyrværkeri mod mandens bil, der holdt parkeret i Møllegade. Bilens ejer, der bor i Skive, sad i huset på adressen, hvor han besøgte sine forældre, da der lød et brag uden for. Det skyldtes, at tre unge mænd i en forbipasserende bil havde kastet skyts mod mandens bil, der derfor fik store skader på lak og vinduer.
Manden var dog hurtig på benene, og han løb ud, sprang ind i bilen og satte efter de tre, der til sidst gav op. Herefter ringede bilejeren fra Skive til Skive Politi, der kom til stedet. Den ene af de tre unge, en 15-årig ung mand fra Rettrup, indrømmede, at det var ham, der havde kastet fyrværkeri mod den parkerede bil, og han sigtes nu for hærværk. De to øvrige unge i bilen bor i Lem og sigtes ikke for noget.
Myndighederne opfordrer generelt borgerne til at omgås fyrværkeri med varsomhed og undlade at fyre af tæt på andre mennesker, dyr eller ting og at udvise hensyn ved brugen. Det er tilladt at anvende lovligt fyrværkeri til og med den 1. januar 2016. Herefter vanker der bøder.
Fyrværkeri skal være mærket med et SIK-nummer eller et CE-mærke, før det må fyres af, oplyser politiet. Hvis ikke det har et SIK-nummer eller et CE-mærke, er fyrværkeriet ulovligt, og du må derfor ikke anvende det. Der skal være en brugsanvisning på dansk trykt på fyrværkeriet, som blandt andet viser den afstand, du og dine tilskuere skal holde til fyrværkeriet, og som forbruger må du ikke tage fyrværkeri. Du har købt i udlandet med hjem til Danmark, og du må heller ikke via internettet købe fyrværkeri til levering fra udlandet. Det gælder også CE-mærket fyrværkeri.