Borgere fra Vestsalling kan gøre en forskel

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.13 Oktober 2020 - Kl.10:23

Gratis kickstarter-uddannelse starter i oktober

Lav for eksempel en lokal cykelklub.

I uge 43 starter Sundhedssatellit Pulsen i Vestsalling et nyt lokalt tiltag ved navn Kickstarteruddannelsen. En kickstarter er med til at gøre en aktiv forskel i lokalområdet, og centret håber, at mange borgere gerne vil være med.
- Formålet med forløbet er at uddanne frivillige borgere i lokalområdet til at udvikle og igangsætte egne initiativer og projekter. Deltagerne vil få viden indenfor frivillighed, kommunikation, fundraising, idegenerering, ideudvikling samt udarbejde deres egen konkrete projektbeskrivelse, siger Henriette Lynnerup, der er forebyggende medarbejder i Sundhedssatellit Pulsen til Spøttrup Ugeavis.
- Alle borgere med idéer, som de har lyst til at føre ud i livet, får chancen nu. På uddannelsen får deltagerne viden om, hvordan deres idé kan blive til handling. Det kan være alt fra en madklub eller spisegruppe, en brætspilscafé eller en cykelklub - kun fantasien sætter grænser, siger Henriette Lynnerup.
Borgere, der ikke har en idé endnu, er også velkommen med. På uddannelsen vil deltagerne sammen inspirerer hinanden til at udvikle nye idéer.
Efter endt uddannelse bliver kickstarterne en del af et netværk med andre Kickstartere i Vestsalling, hvor de kan give/modtage sparring, feedback og inspiration. 
- Hvis der er borgere med idéer, som de drømmer om at virkeliggøre, så håber vi, at se dem på uddannelsen, siger Henriette Lynnerup.
Som kickstarter deltager du i fire undervisningsgange med forskelligt fokus sammen med andre lokale kickstartere i Vestsalling, som du efterfølgende vil have et netværk til. Alle fire undervisningsgange med start den 19. oktober varetages af Sundhedscenter Skives personale, og uddannelsen er gratis.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android