Borgerne i Lihme sætter grøn transport på tapetet

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.6 Juli 2021 - Kl.8:45

En række tiltag sættes nu i værk i forbindelse med områdets EU-transportprojekt.

Mange vil gerne kunne cykle rundt i området. Elcyklen fremmer den udvikling. Nu håber borgerne at der kan anlægges flere cykelstier. Et ønske som snart har 10 års jubilæum. Foto: Kim Jacobsen.

Forleden var der borgermøde i Lihme Medborgerhus, hvor den lokale borgerforening orienterede om de spændende projekter, der lige nu foregår i landsbyen. Visionsudvikling med fællesskabelse og Projektet Stronger Combined  var på dagsordenen. Her kunne borgerne høre mere om, hvilke løsning for transport, der skal testes og igangsættes i Lihme. Firmaet Pro-vins, proceskonsulent Hanne Lindblad samt komponist og sangskriver Kirstine Fogh Vindelev, der skriver sange om Lihme i forbindelse med et visionsprojekt, deltog også, da de to projekter er forbundet.
I forbindelse med Stronger Combined skal borgerne deltage aktivt i at undersøge, hvilke nye, grønne transportløsninger, der kan anvendes i Lihme, og hvor der er problemer med at komme fra A til B - og hvordan dette bedst kan løses. Det sker sammen med Skive Kommunes grønne projektudviklingsteam Energibyen Skive og projektet, der er er et EU-projekt. Resultaterne kan eventuelt bruges i andre byer.
- Det er jo en spændende proces, som vi er midt i, og vi er utrolig glade for, at borgerne og sommerhusbeboerne i området deltager så aktivt - både i spørgeskemaer men også i vores møder om projektet. Opbakningen er stor, og derfor kunne vi forleden fortælle, hvad næste skridt bliver efter sommerferien, siger Claus Mikkelsen, der er formand for Lihme Borgerforening.

Læs hele artiklen på side 4 i Spøttrup Ugeavis uge 27.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android