Borgmester bød erhvervslivet velkommen

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.17 Januar 2017 - Kl.13:07

Det var positive toner, der kom fra borgmester Peder Christian Kirkegaard, da han forleden holdt nytårskur for Skiveegnens virksomheder.

Borgmesteren bød velkommen til de lokale virksomhedsejere. Foto: Sissel Dalby Svenningen.

Det var positive toner, der kom fra borgmester Peder Christian Kirkegaard, da han forleden holdt nytårskur for Skiveegnens virksomheder. Ifølge en erhvervsklimamåling, som borgmesteren havde med til virksomhederne, forventer 27 procent af virksomhederne loaklt at have flere medarbejdere ansat i 2017 i forhold til sidste år, mens blot fem procent forventer at have færre ansat. 
Det er anden gang, Skive Kommune gennemfører erhvervsklimamålingen, der skal komplementere de årlige målinger fra blandt andre Dansk Byggeri og Dansk Industri. Målingen danner grundlag for en fokuseret dialog med det lokale erhvervsliv og udvikling af erhvervsklimaet på Skiveegnen  Målingen viser, at flertallet af virksomhederne er tilfredse med det lokale erhvervsklima, og at tilfredsheden går frem på langt de fleste områder.
Eksempelvis er virksomhederne i langt overvejende grad tilfredse med den kontakt, de har til kommunen vedrørende miljøsager, byggesager, rekruttering og sygedagpengesager. 
Med udgangspunkt i sidste års måling har kommunen gennemført med en lang række indsatser for at gøre Skiveegnen et endnu bedre sted at drive virksomhed. Fra årsskiftet blev administrationsgebyret på renovationsområdet afskaffet og taksterne for skibs- og vareafgifterne er blevet nedsat. Ikke mindst er der blevet arbejdet målrettet med folketingspolitikerne på Christiansborg for en opgradering af det statslige vejnet på Rute 34, hvilket i første omgang resulterer i en omfartsvej ved Haderup.