Byfest i Krejbjerg i sidste uge

Af Lasse J Lauritsen - Tirsdag d.30 Juni 2015 - Kl.8:27

Byfesten startede tirsdag med Sct. Hans aften ved Nymølle Strand.

Masser af liv på festpladsen.

Byfesten startede tirsdag med Sct. Hans aften ved Nymølle Strand. Vejret var med selv om det kom til at blæse lidt senere. Der var over 200 personer som mødte frem for at høre båltaleren, som var forfatteren Oda Lauritsen. Hun fortalte om den skønne og dejlige natur vi har her i Vestsalling, og også om hvor stor betydning Nymølle Havn har været for befolkningen før om dage. Bestyrelsen sørgede for at der var mulighed for at købe forskellige ting.
Onsdag var det menighedsrådet som stod for friluftsgudstjenesten i teltet. En hyggelig aften som også bød på lidt fællessang til kaffebordet.
Torsdag var dagen hvor der blev afholdt gaderundboldsturneringen. Der kom rigtig mange, de skulle kæmpe om hvilken gade der skulle vinde i år. Det blev Ginnerupvej som slog Åbakken, som var sidste års vinder. Derefter var der kaffe og hygge i teltet.
Lørdag var så dagen hvor der blev afholdt mange forskellige ting. Det startede med optog gennem byen med faner, cykler, klapvogne som var pyntet flot med grene og blomster. Der var 6 tilmeldte til børnedyrskuet som bestod af kattekillinger, kyllinger, høns, marsvin og 2 ponyer. Alle fik ærespræmie. Der var også loppemarked hvor man kunne sælge, bytte eller købe nogle ting. Der var også hønseskidningskonkurrence, alle numre fra 1-49 blev udsolgt, og der var stor interesse for hvad nummer hønsene lagde det første klat på. Politihjemmeværnskompagniet var på pladsen for at vise forskellige udstyr, en politibil og nogle militærbiler. De lavede også håndgranatskast konkurrence for tilskuerne, men ikke alle ramte plet.

Læs mere i avisen ...