Det bliver stort til byfesten i Rødding

Af Af Ture Damtoft - Tirsdag d.8 August 2017 - Kl.10:38

Der bliver satset lidt stort ved årets byfest i Rødding, som afholdes 17. til 19 august.

Der bliver satset lidt stort ved årets byfest i Rødding, som afholdes 17. til 19 august. Susie og Leo Trio er blevet booket til at give koncert om lørdagen, og de landskendte musikere har ikke været helt billige.
- Vi håber de trækker folk til. Vi havde overvejelser, om nogle ville mene det var for useriøst, men Susie og Leo er sjove, kan skabe en god stemning og sætte gang i en fest. Hvis man aldrig har været til koncert med dem, er Rødding Byfest jo også en god mulighed for at opleve dem live, siger Annika Kozma, der sidder i bestyrelsen for byfesten.
Det er dog ikke kun Susie og Leo Trio, som byfesten har satset på. Musikeren Rasmus Tinderup medvirker til gudstjenesten, som indleder byfesten, om torsdagen, og giver en lille koncert efter gudstjenesten.
Fredag aften er der en blanding mellem koncert og foredrag af Ole Lindskov. Danmarks egen grand ole man indenfor countrymusik, der vil fortælle om 50 år på landevejen, og de mange mennesker og musikken han har stødt på.
Sidset punkt på musik-programmet er duoen Pub-Corn, der spiller lørdag aften, både før og efter Susie og Leo.
Nyde musikken og festen
Satsningen til byfesten er dog ikke kun på det musikalske program. - Vi har fået en rigtig god aftale i hus med Salling Udlejning, så vi har flere hoppeborge og aktiviteter for børnene i løbet af dagen. I år er der også nogle sjove konkurrencer som æggeløb og sækkeløb, der nok skal blive sjove for både deltagerne og tilskuerne. Vi har også turneringer i rundbold og fodbold, så der er nok af aktiviteter at være med til eller se på, siger Annika Kozma. Hun fremhæver også eleverne og hestene fra Lem Rideskole, der kommer på besøg og giver en tur til dem, som har lyst. Der er også bagagerumsmarked, cykel-ringridning og ølkasse-stablings konkurrence. En god blanding af aktiviteter for børn og voksne, som Annika Kozma beskriver det.
Mad og drikke er naturligvis ikke glemt. Fredag er der grill selv, og Spøttrup Slagter tilbyder en menu, hvis man ikke selv lige får handlet ind til det. Den skal dog bestilles senest dagen i forvejen. Om lørdagen tilbereder spejderne mad over bålet, som kan købes til fornuftige penge, og festmåltidet om aftenen er den klassiske helstegte pattegris med tilbehør.
- Der kommer forhåbentlig mange flere gæsten end sidste år. Vi håber at få flere unge med, fordi de kan købe billetter kun til koncerterne om lørdagen. Man kan både købe hele pakken med helstegt pattegris og musik, men er man ikke til det, kan man komme til koncerterne og bare nyde musikken og festen, siger Annika Kozma.