Charlotte Schroll er ny forpagter i Ålbæk-cafe

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.9 Juni 2020 - Kl.10:03

Cafe Limfjorden ved Ålbæk Strand er klar med lækker sommermad

Charlotte Schroll glæder sig over sit nye arbejde.

Café Limfjorden, som er en del af Limfjords Camping & Vandland har fået ny forpagter. Det er den 54-årige Charlotte Schroll fra Viborg, som har overtaget forpagtningen af cafeen, og hun er glad for sit nye job.
- Min mand Nis og jeg har sommerhus lige over for caféen nærmest, og det har vi haft i 13 år. Jeg kender derfor både området, caféen og campingpladsen, hvor vores børn har leget og spist is hele deres barndom, siger hun.
Parret overvejer at flytte i sommerhuset permanent, men de er dog også glade for at bo i Viborg.
- Køreturen er ikke et problem, og ellers har vi jo sommerhuset, siger Charlotte Schroll.
Det er en erfaren mad-entusiast, der tager over i caféen. Indtil februar sidte år drev Charlotte Schroll således den populære Café Kunst i Viborg, og så har hun arbejdet i en institution, hvor hun har lavet mad til vuggestuebørn i Viborg. Erfaringen startede dog tidligere:
- Mine forældre har drevet flere kroer, så jeg har arbejdet i dem i hele min barndom. Jeg kan lave al slags mad, siger Charlotte Schroll.
Det sidste kommer gæster til gode, hvis de booker en fest eller et selskab i Café Limfjorden. Her er der plads til 80 gæster.
- Har man særlige ønsker til en menu, så finder vi ud af det, siger Charlotte Schroll.

Familien hjælper
Opstarten gik ikke som planlagt grundet corona. Egentlig overtog Charlotte Schroll caféen i Ålbæk allerede i april, men der var spisestederne lukket ned. Hun nåede at køre noget take away, men åbnede så i maj, og modtagelsen har været fantastisk.
- Vi har meget at lave, og folk kommer forbi og siger hej og hilser på. Det er tydeligt for mig, at denne café er fuld af muligheder, siger Charlotte Schroll.
Menuen er sommermad, når den er bedst, lavet fra bunden og unden kompromis på kvaliteten.
- Jeg har ting som stjerneskud, bøf sandwich, burgere og grill kylling på menukortet, men det kan ændre sig løbende, siger hun.
Caféen er et familieprojekt. Nis hjælper til efter behov, men har også sit job i Viborg, mens datteren Nana er fulgt med som ansat. Hun hjalp også i Café Kunst, og mor og datter ved derfor, at de fungerer godt sammen som et team på jobbet. Også sønnen Kasper hjælper. Han bor på Sjælland men er Charlotte Schrolls allierede, når det gælder IT og menukort med mere. Den sidste søn Jonas tager sig af huset i Viborg, når forældrene er optaget i Ålbæk.
- Det er skønt, at vi kan gøre dette som en familie. Der er mange timer i at drive en café som denne, og vi fulde af gå på mod og lyst til det, siger Charlotte Schroll.
Café Limfjord har åben torsdage, fredage og lørdage, og i højsæsonen, som starter i uge 27, hver dag.