De danske kæmpere er klar til Spøttrups slagmark

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.23 Maj 2017 - Kl.8:31

En af de danske landsholdskæmpere, der skal i aktion på slagsmarken på Spøttrup Borg, er Satine von Gersdorff.

Casper Schoubye, i midten, i kamp med fuld udrustning, der kan veje op til 30 kilo. Foto: Michael Roldhave, Mixed Pictures.

En af de danske landsholdskæmpere, der skal i aktion på slagsmarken på Spøttrup Borg, er Satine von Gersdorff. Den 29 årige kvinde blev fanget af det, efter at have været med kæresten Casper Schoubye. De bor sammen i Tørring, og tager til alle de stævner de har mulighed for.
- Det hele startede med, at jeg mødte Casper i 2013. Han tog mig med til landsholdstræninger, og der fik jeg indtryk af det, han gik og fablede om. Jeg var meget skeptisk overfor det, fordi det er så voldsomt. Det er drenge og piger, som bare går løs på hinanden, og det er en brutalitet, man ikke oplever i sin hverdag. Det kan blive ret voldsomt at se på, siger Satine von Gersdorff, der er PR ansvarlig og sidder i bestyrelsen for Dansk Middelalderkampsport Sammenslutning (DMKS).
De meget voldsomme kampe, hvor blodet ofte flyder, skal man dog ikke lade sig skræmme af. Nok er der blevet brækket nogle knogler og rystet nogle hjerner i årenes løb, men det er sjældent. 
- Vi advarer forældre med småbørn om, at det er voldsomt, men der går ikke lang tid, før både børn og voksne begynder at lade sig rive med. Børnene skal bare lige vænne sig til, at folk ikke dør ligesom på film. Når de så ser kæmperne omfavne hinanden, så finder de ud af, det ikke så farligt, og så kan de nyde kampene, siger Satine von Gersdorff.

Læs mere i avisen ...