Der er plads til flere ved billardbordene i Balling

Af Helle Lenschow - Mandag d.21 December 2015 - Kl.8:32

Det kræver koncentration og præcision at skyde en lille kugle ned i et af de seks huller på et billardbord, og derfor er der visse krav til publikum.

Klubben har lige nu ti hold i turnering under DDBU, Den Danske Billard Union.

Det kræver koncentration og præcision at skyde en lille kugle ned i et af de seks huller på et billardbord, og derfor er der visse krav til publikum. Her klapper man ikke af spillerne, når de går det godt. Man knipser. Og således også i Balling Billard Klub, hvor både nye spillere og publikum er meget velkommen i kælderen under Balling Skole, hvor klubben har holdt til siden 1980. Lige nu er der 35 spillere i klubben, og de kommer fra et stort område, fortæller formand Finn Dahl.
- Vores spillere kommer fra hele Salling, Skive og Nykøbing. Nogle kommer endda fra Vinderupegnen, og vi har lige nu 10 hold i turnering under Den Danske Billard Union, så der er tit kampe at følge. Desuden er det en utrolig hyggelig klub med et godt sammenhold og en masse socialt også, siger Finn Dahl, der var med til at starte klubben i 1980. Det skete via en annonce i den lokale ugeavis, hvor flere interesserede reagerede, og så var klubben en realitet.
Løbende steg medlemstallet de kommende år, og således også antal borde, og til sidst måtte klubben skifte til større lokaler for at alle kunne være der. Den lokale klub var oprindelig tænkt som en hyggeklub, hvor folk på tværs af uddannelse og alder kunne mødes og have det hyggeligt med hinanden et par ugentlige timer. Det varede dog ikke længe, før flere medlemmer fik smag for turneringsbillard, og i 1981 tilsluttede klubben sig Jysk Billard Union. Lige siden har klubben i forhold til sin størrelse været særdeles rigt repræsenteret ved JBU’s turneringer.
Og udviklingen fortsætter. Klubben har således netop indviet to nye borde i klubben.
- Det var et stort ønske længe, for vi har haft bordene siden 1986. Da vi fik den pillet ned, kunne vi endda se, at de var helt fra 1973, siger Finn Dahl, der fortæller, at klubben nu har tre keglebillardborde og et carambolebord til rådighed.
Der er derfor rig mulighed for at udfolde sig inden for sporten. Klubben er desuden en nøgleklub, så medlemmerne kan selv låse sig ind og spille, når de har lyst også. I april arrangerer klubben desuden seniorstævne med spillere fra hele Jylland. Her er normalt 32 deltagere, og også her er publikum naturligvis velkommen.
- Vi kunne virkelig godt tænke os flere yngre medlemmer, så hvis man er nysgerrig, så er man meget velkommen til at kontakte os eller møde op i klubben en aften. Man kan finde alle telefonnumre og mødetider samt kampe på vores hjemmeside, siger Finn Dahl.