Det går fremad for restaurant i Gyldendal

Af Helle Lenschow - Onsdag d.27 Maj 2015 - Kl.10:05

Et frasalg af områdets restaurant fik i 2006 en række borgere og sommerhusejere i Gyldendal til at købe Restaurant Gyldendal via anparter.

Forpagter Laila Andersen, kok Ninna Vestenbæk og tjener Andreas Laursen fortæller, at især stjerneskud, steak og wienerschnitzel er populært på menukortet i Gyldendal.

Et frasalg af områdets restaurant fik i 2006 en række borgere og sommerhusejere i Gyldendal til at købe Restaurant Gyldendal via anparter. Siden er stedet udbygget to gange, og sidste år kom forpagter Laila Andersen til, og det har alt sammen givet pote i form af flere selskaber, gæster og øget positiv omtale af maden på stedet. Også turister og sejlere besøger stedet, der også byder på lækker sommeris.
Laila Andersen drev tidligere Spøttrup Kulturcafe i 3,5 år, og her overtog Charlotte Christensen caféen sidste år, De to har siden haft et godt samarbejde, hvor de hjælper hinanden.
- Og det håber jeg forsætter. Det var for mig et kæmpe ønske at Spøttrup kulturcafe blev bevare og drevet videre , da stedet er unik og bliver brugt af mange mennesker, siger Laila Andersen, der er glad for forpagtningen i Gyldendal. Og det samme er anpartsselskabet bag.
- Vi vil gerne have restauranten til at fungere, og den er et stort aktiv for vores område. Da vi indkaldte til møde om anparterne for år tilbage, kom der 150 personer, og interessen var overvældende. Det glæder os derfor, at det går godt med Laila, som vi er meget glade for, siger Bent Jensen, der er formand for anpartselskabet, der ejer Restaurant Gyldendal.
Lige nu er Laila Andersen forpagter på en fem-årig kontrakt, men hun har forkøbsret, hvis hun beslutter sig for at købe stedet med den smukke udsigt over vand og lystbådehavn.
- Det vil jeg bestemt ikke afvise. Jeg skal lige have en periode, hvor jeg får det hele kørt i stilling, så kunne jeg sagtens finde på det, hvis opbakningen fortsætter. Jeg er utrolig glad for den hjælp, som jeg får fra Bent Jensen. Er strømmen for eksempel gået, så står han her inden for 10 minutter. Den slags er virkelig en kæmpe hjælp for en ny forpagter, siger Laila Andersen, der netop har ansat Ninna Vestenbæk som kok.