Detektiv fortalte i Lihme

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.21 April 2015 - Kl.8:31

Pensionistforeningerne i Lem-Vejby og Lihme havde inviteret tidligere detektiv Kjeld Povlsen til Lem kulturhus

Pensionistforeningerne i Lem-Vejby og Lihme havde inviteret tidligere detektiv Kjeld Povlsen til Lem kulturhus, Formanden for Lihme Pensionistforening bød velkommen til de cirka 40 deltagere, som havde valgt at sætte en aften af til foredraget. Kjeld har arbejdet næsten 25 år som detektiv fra 1990, fortrinsvis i midt og Vestjylland i butikkerne Coop og Føtex.Og han havde mange spændende historier med.
 Når detektiven ankommer til butikken, sætter han små kameraer op, så kan han på en monitor følge kunderne i butikken, hvis han opdager et tyveri, skal han helt udenfor butikken for at antaste personen, og det kan være personer i alle aldre - fra fire år til den ældste på 92 år. Ved tilbageholdelse af børn kontaktede man indtil for 10 år siden forældrene, som så kom og afhentede børnene, men det kunne i nogle tilfælde ske, at forældrene voldeligt angreb børnene. Derfor ændrede man praktik, så man i dag først kontakter politiet, fortalte Kjeld Povlsen.
Og butikstyveri er ikke bare, at man fjerner ting, for der findes folk, som skruer låget af varer og smager på varen for derefter at sætte den på plads igen. Asylansøgere som stjæler i butikken bliver, hvis beløbet er over 500 kroner udvist, men detektiven havde i mange tilfælde mødt dem igen indenfor en måned. Ved et kontrolbesøg i en mindre butik, som mente at der var en kunde, der regelmæssigt stjal i butikken, fangede detektiven den først dag mere end 10 personer, fortalte detektiven i Lihme, hvor man også kunne lære, at en butikstyv i gennemsnit stjæler for cirka 24.000 kroner om året.
Detektiven kunne også fortælle, at han flere gange er blevet angrebet at tyven, og det har kostet briller og blå pletter. En detektiv der bliver angrebet straffes med fængsling for vold mod embedsmand.
Deltagerne havde en god aften med en engageret foredragsholder.