Dienesmindes Venner fylder 25 år

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.23 August 2016 - Kl.11:24

Foreningen Dienesmindes Venner har nu i 25 år gjort en stor indsats i Østeuropa, og den 27. august fejres jubilæet ved åbent hus på Furvej 41.

Dan Dissing Madsen startede Dienesmindes Venner for 25 år siden sammen med Ellen Dissing Madsen. De to har forandret livet for mange børn og voksne gennem årene.

Foreningen Dienesmindes Venner har nu i 25 år gjort en stor indsats i Østeuropa, og den 27. august fejres jubilæet ved åbent hus på Furvej 41, hvor Skives borgmester har meldt sin ankomst, og hvor alle andre interesserede naturligvis er velkommen. På dagen takkes Dan Dissing Madsen for den flotte indsats, som han sammen med Ellen Dissing Madsen startede for 25 år siden.
Begyndelsen var et tv-program om forholdene i Østeuropa, og især billederne fra Rumæniens børnehjem gjorde indtryk. Ellen og Dan Dissing Madsen så også tv den aften, og de kunne ikke sove efter denne udsendelse. Derfor bestemte de sig for, at fra og med næste morgen måtte de gøre noget. 
Interessen var stor, og foreningen blev stiftet, og gennem årene har foreningen ændret livet for utallige børn, unge og voksne i Østeuropa.
I 2007 besøgte de sidste feriebørn og voksne Dienesminde, men i de seneste ni år er der fortsat blevet kørt nødhjælp til Østeuropa. De første 20 år blev det til cirka 1000 læs af otte ton, og siden 2011 er der kørt 150 læs af otte ton. At det er blevet til færre ture skyldes blandt andet, at det er blevet svære for nødhjælpsfolkene at søge penge hjem fra fonde.