Digital blæksprutte elsker at studere lokalt

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.31 Marts 2020 - Kl.7:30

Erin Gertsen fra Rødding har søgt ind på den nye top-up-bachelor i e-handel i Skive.

Erin Gertsen glæder sig over muligheden for at kunne studere lokalt. Foto: Dania.

Erin Gertsen fra Rødding har søgt ind på den nye top-up-bachelor i e-handel i Skive.
- Det er en fantastisk lokal mulighed. Selvfølgelig skulle jeg søge ind, siger Erin Gertsen. Den 33-årige mor til to fra Rødding er en af ansøgerne til den nye top-up-bachelor i e-handel, som er kommet til Erhvervsakademi Dania i Skive. Hun har allerede sin daglige gang på erhvervsakademiet, hvor hun læser til multimediedesigner. En uddannelse, som gør hende til lidt af en blæksprutte i at skabe digitalt indhold.
- Med overbygningen i e-handel kan jeg blive kreativ specialist. Jeg kan godt lide psykologien, sociologien og salgsdelen af at lave en god hjemmeside. Man skaber jo noget fra ingenting, siger Erin Gertsen.
Hun har allerede sin egen webshop på Etzy, hvor hun sælger små træfigurer, som hun selv maler.
- Det er sejt at lave dem, men også sejt at lave butikken. Finde ud af, hvad vil kunden have og pege dem den rigtige vej. Jeg kan godt lide at lave web-koder og finde den lille ting, som går galt og fikse den. Det er en vidunderlig følelse, forklarer hun.

Lokalt er eneste vej  
At have mulighed for at læse lokalt er afgørende for Erin Gertsen, der kommer fra Detroit i USA og flyttede til området efter at have mødt sin danske eksmand. Hun har selv to drenge på syv og fire år, hvoraf den ene har Downs, og derfor er det ikke en mulighed for hende bare at flytte efter et studie.
Det er fantastisk med lokale uddannelsesmuligheder. Jeg har en uddannelse i skovstyring fra USA, men den kan jeg ikke bruge til noget i Danmark, der slet ikke har skovområder på samme størrelse. Så havde erhvervsakademiet ikke fandtes, måtte jeg finde et arbejde som ufaglært, siger Erin Gertsen, der også er stor fan af det mindre campusmiljø.
- Jeg kommer fra en storby, hvor man tiltaler sin underviser med efternavn og ikke kender sine medstuderende. I Skive er det mindre, mere familiært, hyggeligt, og folk kender hinanden, siger Erin Gertsen.

Bæredygtig fremtid
Lige nu er hun i praktik ved Eon Reality i Viborg, hvor hun laver social media marketing i tre måneder. På den nye uddannelse skal hun i praktik en dag om ugen i stedet for. Samtidig glæder Erin Gertsen sig til at gå endnu mere i dybden med nogle af de ting, som ikke er en del af studiet i dag. Mest af alt er det et skridt for hende mod at arbejde for et bæredygtigt firma, der vil give noget tilbage til og ændre verden. 
- Drømmen er at give en bedre verden til mine drenge end den, jeg kom ind i. Det tror jeg, at e-handel kan ændre ved for eksempel at producere efter, en ordre er afgivet. Det kunne eksempelvis være en print on demand-bog, som sparer miljøet for en stor belastning og er mere bæredygtigt end en fysisk butik med stort lager, siger hun.