Drømmen bliver nogle gange til virkelighed

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.14 Marts 2017 - Kl.11:28

Blev dobbelt danmarksmester inden hun var 13 år, og er nu professionel junior-rytter og favorit til enkeltstarten i DM senere på året.

Silje Alsbjerg er ofte alene afsted, men smilet er aldrig langt væk, for naturoplevelserne kommer på alle tider af året. Foto: Privatfoto.

I vinterens kulde, blæst og regn bliver langt de fleste cykler landet over gemt væk i garagen. I Spøttrup er der en 17 årig pige, som tager den frem flere gange om ugen, og som tilbringer mange timer på den.
Det er Silje Alsbjerg, der bor med sine forældre på Enggården ved Spøttrup. Hun er professionel cykelrytter med en tredjeplads i enkeltstart ved junior-DM i 2016 og seedet til mesterskabet når DM igen afholdes til juni. Drømmen er et liv som professionel cykelrytter. Der er blevet, og bliver, arbejdet benhårdt for at opnå drømmen, også når det ikke er så sjovt.
- Om vinteren skal jeg virkelig grave dybt efter motivationen. Det er hårdt og man bliver ofte syg. For to uger siden var vi afsted i godt tre timer, og bagefter var jeg nødt til at gå i bad med tøjet på, fordi mine fingre var helt stive, og tæerne var helt blå. Men, jeg er blevet udtaget til juniorlandsholdet, og det giver ekstra motivation, siger Silje Alsbjerg.
Hun sidder og spiser nødder mens vi snakker om hendes hidtil korte karriere, som hun har store ambitioner for. Der er blevet trænet målrettet, siden hun var 13 år, og for et år siden blev hun så professionel.

Læs mere i avisen ...