Egnen har mistet sin læsehund

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.18 September 2018 - Kl.9:41

Det er en trist Ulla Jegsen, som kontakter Spøttrup Ugeavis for at fortælle, at egnens læsehund Nanok desværre er aflivet.

Læsehunden Nanok er desværre aflivet på grund af sygdom.

Det er en trist Ulla Jegsen, som kontakter Spøttrup Ugeavis for at fortælle, at egnens læsehund Nanok desværre er aflivet.
- Det er med stor sorg, at jeg må fortælle, at læsehunden Nanok er blevet aflivet. Hun har gået og skrantet den sidste måned og i sidste uge blev dyrlægen og jeg enige om, at hun skulle sove stille ind. Hun var meget syg, og der var desværre ikke noget at gøre ved det, fortæller Ulla.
Nanok og Ulla var tilknyttet Skive Bibliotek men boede i Vestsalling.
På biblioteket sad hunden sammen med børn med læsevanskeligheder og lyttede - uden at dømme eller rette - når børnene øvede sig i at læse højt. Beskeden om den knap 4-årige hunds alt for tidlige død, er derfor blevet forklaret til alle Nanoks læsebørn.
Naturligvis er det ikke kun ejeren, der vil savne den venlige Golden Retriever, som nåede at sætte nogle solide poteaftryk i hjertet hos alle, der mødte Nanok på Skive Bibliotek.
-  Om jeg vender tilbage med en anden hund, ved jeg ikke. Lige nu skal jeg lige sunde mig og trøste mig med de skønne stunder, som jeg nåede at få med hende, siger Ulla.