Ekstra penge skabte stor glæde

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.25 August 2020 - Kl.9:19

Balling Spejderne modtog midler til sommeraktiviteter for børn

Pernille i kano med to ulve forbi Stubber Kloster.

 

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har i forbindelse med coronasituationen fået midler fra Kulturministeriet til en sommerpulje til afvikling af sommeraktiviteter for børn. Balling Spejderne har fået en lille del af disse midler til at afholde sommeraktiviteter for ulvene.
- Vi er i Balling Gruppen naturligvis glade for at have modtaget penge fra DUF til afvikling af aktiviteter for ulvene. Nedlukningen i forbindelse med corona betød desværre, at alt spejderarbejde blev sat i bero i foråret, herunder blev der heller ikke arrangeret en sommerlejr for spejderne i år. Derfor var det naturligvis nærliggende at arrangere en rigtig spejderlejr i nogle dage inden skolestart, siger  gruppeleder Uffe Holst. 
Ulvene tog derfor til Trevæld Spejdercenter, der ligger ved sydenden af Stubbergård Sø. For mange af ulvenes vedkommende var det den første rigtige primitive spejderlejr, de var på. Der skulle soves i telt, graves bålplads og laves brænde. Hedebølgen, der netop ramte Danmark på samme tid, gjorde det heller ikke rarere at lave bålmad, når der var 30 °C varmt. Ikke desto mindre fik ulvene hurtigt tændt bål, og der blev både lavet havregrød til morgenmad og den velkendte stubbersøgryde til aftensmad. Om aftenen blev der hygget omkring bålet med snobrød, skumfiduser, chips og sodavand.
Den ene dag sejlede ulvene i kano fra den ene ende af Stubbergård Sø til den anden og ind gennem sivene, hvor de lagde til i det gamle ålehus, inden turen efter frokosten gik tilbage til lejren. På lejrturen blev der også tid til at bade i søen og fiske efter muslinger.
Besøg på heden
Ulvene besøgte også Hjerl Hede, hvor de fik lov til at prøve forskellige aktiviteter, så de kunne få en udtalelse i en skudsmålsbog, så de har gode udtalelser til fremtidige ansættelser. De fik både kørt trillebør, skudt egern, hjulpet mølleren med at bære melsække, kartet uld og lavet dyvler. Ulvene havde en rigtig god dag på Hjerl Hede, hvor der også blev tid til en tur med toget.
Lejren var også ilddåben for vores nye ulveleder, Pernille. Det var Pernilles første møde med både spejderlivet og ulvene, som tog rigtig godt imod hende.
- Vi er rigtig glade for, at Pernille har haft mod på at give spejderlivet et forsøg og er med til at give ulvene nogle gode oplevelser. Efter turen og det første møde med spejderne, blev hun også spurgt, om det havde skræmt hende, hvortil hun heldigvis svarede: ’Absolut ikke, tværtimod’, siger Uffe Holst.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android