En fest for fællesskabet i Lihme

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.20 Juni 2017 - Kl.11:03

Lihme festede i weekenden, og det var en fest for hele Lihmeområdet i fællesskabets tegn.

Vejret var med Lihme da de holdt byfest i weekenden.

Lihme festede i weekenden, og det var en fest for hele Lihmeområdet i fællesskabets tegn. 
Festen begyndte fredag aften med optog gennem byen fra Lihme Kirke til Sportspladsen. Både ryttere, hestevogn og pyntede cykler var med til at starte byfesten med højt humør. Optoget blev ført an af Lihmeområdets fire gamle faner, der flagrede i den friske vind. Faner fra Lihmes Idrætsforening, Skolen i Ålbæk og de gamle skoler i landsbyen repræsenterede historien og områdets tradition og sammenhold.
Alle samles på sportspladsen, hvor to telte og det ny Lihme Medborgerhus dannede den perfekte rammer for byfesten. Flere stødte til på pladsen, hvor ringridning igen blev et af byfestens trækplastre. Her deltog 18 heste og ryttere, som skulle holde tungen lige i munden for at ramme den lille ring.
Lærerbandet Dirty Band spillede op fredag aften til både hygge og dans i teltet. Live musik fredag aften var et af byfestens nye tiltag, som blev rigtig vel modtaget og mange udtrykte et ønske om, at det blev gentaget til næste år.
Lørdag morgen udnyttede de morgenfriske muligheden for en vandretur inden morgenkaffe og gudstjeneste i teltet. Efter et par timers pause, mødtes hele byen på sportspladsen. Her var der gode rammer for hygge, oplevelse og aktivitet. American Car Club viste deres flotte, perfekte og spændende biler frem, og Lihme Bladet havde en udstilling over 10 års udgivelser. Bumper Balls var et nyt tiltag, og de var populære at tumle rundt i.

Læs mere i avisen ...