Endelig mulighed for åbent hus på nyt varmeværk

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.7 September 2021 - Kl.9:57

Den 11. september kan borgerne se Balling-Rødding Varmeværk.

Værket er taget i brug, men nedlukninger og restriktioner har gjort, at der først kan holdes åbent hus nu. Foto: Balling-Rødding Varmeværk.

Corona og nedlukninger har sat en stopper for mange ting, og en af de arrangementer, der har været på pause, er åbent hus på det nye Balling-Rødding Varmeværk. Flere gange har bestyrelsen måtte udsætte muligheden for at lade borgerne komme ind og se værket, men nu har man en dato klar. Den 11. september er der derfor åbent hus på Balling-Rødding Varmeværk på Industrivej i Rødding. Her er både kolleger, samarbejdspartnere, forbrugere og andre interesserede velkommen til at kigge forbi i løbet af dagen og at se det nye værk. Samtidig vil der være mulighed for at hilse på værkets nye driftsassistent Peter Hald.
Intet åbent hus uden lidt godt til ganen, og varmeværket vil derfor denne dag være vært med pølser, øl og sodavand.
Det er også muligt for få en snak med Karsten Villadsen, der ejer de fåre, der græsser på solvarmefeltet ved værket. Avleren fra Rødding vil være tilstede og fortælle om fårene, og der er også mulighed for at opleve og købe uld samt andre produkter med relation til får.
Da værket holdt rejsegilde i 2019, valgte rigtig mange at kigge forbi, og bestyrelsen håber, at det også gør sig gældende ved åbent hus.

Fælles værk
Allerede i 2006 begyndte Balling og Rødding at snakke om et fælles værk og lave forundersøgelse – så kom der geotermi  ind over i 2010 - men i 2015 faldt det til jorden, og parterne genoptog snakken om et fælles værk. Det er det, der i dag er realiseret på industrivej.
- Vi håber, at det er lykkedes os at skabe det optimale varmeværk, som giver gode drifts- og arbejdsforhold samt plads til eventuelle kommende forandringer for at optimere driften, sagde formanden.
Værket er flisfyret, og solvarmedelen dækker cirka 20 procent af varmeforbruget. Værket består af et hedtvands anlæg med en driftstemperatur på cirka 135 grader. Anlægget yder 5,5 mvh. Skorstenen er i øvrigt 45 meter høj, akkumuleringstanken er 28,5 meter høj og indeholder 2,5 millioner liter vand og solcellerne er på 12.000 kvm. og fylder et areal på 35.000 kvm.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android