Erfaren træmand fra Oddense var på besøg

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.5 Oktober 2021 - Kl.9:59

De ældre på Balling Plejecenter har haft besøg af Sven Christensen fra Træmuseet i Oddense, og det var en spændende formiddag.

Sven Christensen fortalte om sit spændende liv med træ.

Sven Christensen er opvokset med træ - han er nemlig født på selve museet, uddannet håndsnedker og har været med helt fra starten af museets tilblivelse. Og før museet kom til, arbejdede han på stolefabrikken, hvor han blandt andet har været med til at lave stole til Balling Plejehjem (som det hed dengang, red.), og de selvsamme stole findes faktisk stadig på centret i dag - blot er de ombetrukket i tidens løb.
Sven Christensen er med andre ord en ægte træmand, der lever, ånder for og arbejder med træ – og som altid har gjort det, og det kunne mærkes, da han denne formiddag, fortalte – meget levende - om selve arbejdet, mens han ved den indkørte høvlbænk midt i spisestuen, kreerede et par trækasser med hank. De kan brugs til forskellige formål.
Sven Christensen har via museet mødt mange spændende mennesker. Både træskulptur-kunstnere fra hele verden, og mennesker, som han har været i kontakt med i forbindelse med, at der er produceret og solgt stole med mere til. Det bliver i familien med interessen for træarbejde, da både Sven Christensens søn, svigerdatter og datter arbejder med træ på forskellig vis.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android