Erhvervslivet 
blomstrer i Oddense

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.14 April 2020 - Kl.7:51

Der er masser af virkelyst på Knastvej i den lille landsby.

Her kan du se hele området, hvor de mange virksomheder har lejet sig ind på Knastvej.

Lige omkring 15 virksomheder har gang i hjulene på Knastvej i Oddense. Historien om, hvordan borgerne selv har knoklet for at få det lokale erhvervsliv til at blomstre er en ren solskinshistorie, og den er langt fra slut.
- Vi er utrolig glade for, at der er kommet så mange virksomheder til byen. Det gavner hele området, siger Jørgen Troelsen, der er en del af den borgergruppe, der i 2015 for alvor gik ind i arbejdet med at skaffe erhverv til Oddense.
Det startede med, at borgerne købte de bygninger på Knastvej 3, der tidligere har rummet fabrikken MR Doors. De havde da ligget øde i en periode, men borgerne så en mulighed. Her ville de skabe et lokalt erhvervshus med mulighed for at flere virksomheder kunne leje sig ind. Og det er præcis hvad de har gjort.
I dag er Knasten ApS, som erhvervshuset hedder, en realitet, og her holder ni virksomheder til.
- Vi har fuld hus, og vi gør hvad vi kan for at passe på vores lejere, for de er vores største værdi. Det vi hører er, at de er glade for at være her. Udover en billig kvadratmeterpris, så får de også en masse socialt ud af at dele hus med andre firmaer. Hertil kommer den faglige fordel, siger Jørgen Troelsen.
Den faglige fordel er, at der altid er en i huset, der kan hjælpe dig, hvis du har behov. Virksomhederne bruger således hinanden til forskellige opgaver også.
- En kan svejse, en kan noget med biler og en kan noget med træ. Vi favner utroligt bredt, siger Jørgen Troelsen.

Ikke glemt
I nabobygningen på Knastvej 4 er der også masser af liv og virkelyst. Bygningerne er den sidste del af MR Doors, som ejeren Martin Ruby stadig ejer, og her har han også indrettet et erhvervshus med mulighed for at leje sig ind.
Det har 7 virksomheder indtil nu sagt ja tak til, og dermed er der næsten fyldt op.
- Jeg har kun 90 kvadratmeter tilbage at leje ud, så det er gået virkelig godt. Lejerne kommer fra både Rødding og Daugbjerg, siger han til Spøttrup Ugeavis.
Martin Ruby startede i 80’erne fabrikken MR Doors på Knastvej. Den bestod af 1400 kvadratmeter fabrik, og det er disse lokaler, der nu igen er liv i.
- Det er dejligt at se, siger han.
Samtidig glæder det Martin Ruby, at historien om successen i Oddense bliver fortalt.
- Jeg kan huske, at helt tilbage fra da jeg startede MR Doors, havde byen det der prædikat, hvor folk sagde Helt Ude I Oddense... Det tager otte minutter fra Hancock-rundkørslen at køre hertil, så jeg har aldrig forstået, hvor den idé kom fra? Det er en skam, at Oddense tit bliver lidt glemt, for hvis man ser sig omkring i byen, er den hverken langt væk eller glemt. Her er masser af gang i hjulene, siger Martin Ruby.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android