Et liv med får i Rødding

Af Susie Bjerggaard Jensen - Mandag d.21 December 2015 - Kl.8:30

Da Karsten Villadsen og hustruen Katarina Sandberg tilbage i 1999 købte ejendommen på Frilandsvej i Spøttrup, gik der ikke lang tid, før der kom mere liv på gården.

Karsten Villadsen med et udvalg af de mange spændende varer hos Sheepcorner.

Da Karsten Villadsen og hustruen Katarina Sandberg tilbage i 1999 købte ejendommen på Frilandsvej i Spøttrup, gik der ikke lang tid, før der kom mere liv på gården. Ægteparret anskaffede sig hurtigt derefter nogle får , som blev startskuddet til den bibeskæftigelse, som ægteparret beskæftiger sig med i dag. Ikke lang tid efter fårene var købt ind, startede de deres lille butik, Sheepcorner, på første salen hjemme i privaten. En butik, som byder på mange flotte produkter, produceret af fåreskind og uld fra egne får. Karsten Villadsen arbejder til dagligt med landbrug, mens Katarina Sandberg er ansat hos Skive Kommune. De startede ud med to får og to gimmer, som ved købet var blevet bedækket. Antallet blev således øget om foråret, da deres første lam kom til verden. I dag er besætningen oppe på omkring 40 styk Gotlandske pelsfår fra Sverige samt Suffolk får. 
- Det var min kone, der besluttede sig for, at vi skulle have får, så jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne føje mig med det samme. Men det er nu også hyggeligt. Det er dejligt at se, hvordan dyrene plejer naturen, siger Karsten Villadsen.
Og der er ingen tvivl om, at får kan gøre noget godt for naturen. Ægteparret har derfor aftaler flere steder rundt omkring, hvor deres besætning får lov at afgræsse. Blandt andet har de et hold får til at græsse ved Vile. Her har Skive Kommune et naturplejeareal, som fårene får lov til at afgræsse. Syd for travbanen i Skive, er der ligeledes et område, som man ønsker at bevare. Her har forfædre pløjet og lavet et naturområde, som ikke må ødelægges, hvorfor man igen har valgt at benytte sig af får til at holde vegetationen i skak. Derudover har ægteparret også nogle stykker til at gå rundt omkring ved både Skive Å samt hos en nabo ved Knud Strand. Men når kalenderen nærmer sig december, kommer fårene hjem. Her står de så i løsdrift vinteren over.

Læs mere i avisen ...