Et solidt fundament for vindkraft

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.20 Juni 2017 - Kl.10:57

Grøn energi sparer miljøet for meget, og den vedvarende energi fra vindmøller er ingen undtagelse.

Mads Lynnerup, yderst til højre, mente betingelserne var perfekte. Ikke nogen regn og ikke nogen sol. At de så fik tør mund af støvet, var til at leve med.

Grøn energi sparer miljøet for meget, og den vedvarende energi fra vindmøller er ingen undtagelse.
I sidste uge lagde Krejbjerg Møllelaug I/S fundamentet til tre nye vindmøller tæt på Krejbjerg. Her kæmpede de fra tidligt morgen til tidlig aften med jernbinding og mange mange ton beton.
Betonbilerne kørte nærmest i pendulfart, og selvom den linde strøm af det grå beton helst ikke må stoppe, kan det ikke helt undgås. Dagen var heldigvis lidt overskyet, så det tog lang tid for betonen at tørre. Det hjalp til at gøre stemningen på arbejdspladsen nogenlunde afslappet.
- Det beton, der er blevet lagt, skal bare ikke størkne. Det kommer nok ikke til at ske i dag, så vi kan bruge tid på at lægge betonen helt rigtigt. Jo mere samlet man får det, jo bedre bliver resultatet, sagde Mads Lynnerup fra Stenger og Ibsen Construction i Balling, der står for entreprisen for fundamenterne til de tre nye vindmøller. 
Arbejdet begyndte klokken seks om morgenen, men uden forsinkelser regnede Mads Lynnerup med, at betonfyldningen var slut tidlig aften.
Når fundamenterne har sat sig, begynder arbejdet med opførelsen af de tre vindmøller, og det vil Spøttrup Ugeavis naturligvis følge.