Få gratis rusttjek af bilen i Skive

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.10 Marts 2020 - Kl.9:14

Februar har slået alle nedbørsrekorder, og vinteren har været ekstremt mild. Det har givet bilejernes værste fjende – rust – alle forudsætninger for at indsætte effektive angreb på bilerne på de danske veje.

Regnen giver rusten gode vilkår.

Februar har slået alle nedbørsrekorder, og vinteren har været ekstremt mild. Det har givet bilejernes værste fjende – rust – alle forudsætninger for at indsætte effektive angreb på bilerne på de danske veje. I weekenden den 14. og 15. marts holder rustspecialisten Dinitrol Center Skive derfor åbent hus på på Mar. Jensensvej 1 E, hvor alle bilejere kvit og frit kan komme forbi og få rusttjekket bilen.  Ud over et gratis rusttjek er der ligeledes mulighed for at gøre en god handel. Her giver Dinitrol Center Skive nemlig rabat på undervognsbehandling af bilen.
Milde temperaturer og derved også stigende luftfugtighed gennem det meste af vinteren har ifølge Dinitrol gjort de danske biler særligt sårbare over for rust, hvilket resulterer i flere skader end normalt.


– Når temperaturerne i vinterhalvåret er relativt høje, trives rust faktisk rigtig godt og udvikler sig langt hurtigere og kraftigere, end når det for alvor er koldt. Det hænger sammen med, at når det er varmere, er luften i stand til at indeholde mere fugt, som fortætter sig på bilens overflader, forklarer Mogens Vestergaard Hansen, der er teknisk chef hos Dinitrol.
Trods den milde vinter har saltvognene været på de danske veje med jævne mellemrum, og kombinationen af fugt og salt, er en udfordring – særligt i Danmark. Nye biler er nemlig sjældent tilstrækkeligt rustbeskyttet til at kunne modstå det danske klima.
– Nye biler er beskyttet i en grad, der er tilstrækkeligt i det meste af Europa, men normalt er der ikke taget hensyn til, om en bil skal bruges på danske breddegrader eller længere sydpå, hvor rust ikke volder nær så store problemer, siger Mogens Vestergaard, der anbefaler bilejere at benytte lejligheden til at få foretaget et gratis rusttjek.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android