Familiedag på Tarokmuseet

Af Jan Sand - Tirsdag d.19 Juli 2016 - Kl.8:25

Godt 200 mennesker havde afset deres torsdag i sidste uge til at besøge Tarok Museet på Furvej ved Hagenshøj.

Deltagerne havde en dejlig dag. Foto: Jan Sand.

Godt 200 mennesker havde afset deres torsdag i sidste uge til at besøge Tarok Museet på Furvej ved Hagenshøj.  Museet fortæller historien om den legendariske travhest Tarok, der begejstrede en hel nation og fik tilnavnet Dannebrog på fire ben, og denne gang havde det slået staldøren op til en forrygende familiedag med aktiviteter i den gamle stald og på markerne omkring. Ditte Staun (B), medlem af byrådet i Skive Kommune, holdt en fin tale, som indledning til dagen. Ditte havde sin egen hest med og gav en flot prøve på sine rideegenskaber.
Mange børn fik prøvet ponytrav i de små ponytrav-sulkyere, og det var sjovt, synes de. Selv den levende legende Jørn Laursen, der kørte Tarok til de fleste af hestens imponerende 111 sejre, fik en tur i en ponytrav-sulky, til stor morskab både for kusken selv og de mange fremmødte.
Inde på museet, fortalte Ingelise og Jørn Laursen om deres liv med travheste og den sport, der gjorde familien kendt. I børneboksen, blev der tegnet mange fine tegninger til Tarok og museet.
Udenfor kunne de besøgende tage en tur med i hestevogn til stranden, hvor naturvejleder Jesper Krogh ventede med fortællinger om livet i fjorden.
Ingolf fra Djursland, der ejer den smukke røde hest Primus Pax, som var den ene af de heste, der spillede Tarok i filmen ”Tarok  - Grib drømmen mens du kan”, dukkede også op og han havde taget Primus Pax med. Og Primus Pax ved godt, at han er filmstjerne, og han nyder rampelyset hver gang.
Opdrætter Leif Olsen fra Skive, der blandt andet har opdrættet Barok, som er oldebarn til Tarok, og som lige er begyndt at køre rigtige travløb, var også kommet.
Han havde taget anpartshesten Don med, så folk kunne høre om det at have en anpart i en travhest.