Fantastisk 75 års jubilæumsdag hos spejderne i Spøttrup

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.3 September 2019 - Kl.10:19

Jubilæet blev forleden fejret med manèr.

Optog gennem byen med Skive Garden i spidsen ud til spejderhuset.

Der var et helt fantastisk fremmøde til KFUM Spejdernes jubilæumsdag forleden, hvor godt 200 gæstede spejderhuset. Det var også rigtig mange tidligere spejdere, der lagde vejen forbi, og det var både tidligere ledere, forældre og lokale fra byen samt folk udefra.
Deltagerne startede dagen med en festlig gudstjeneste i Rødding kirke, hvorfra alle gik optog gennem byen med Skive Garden i spidsen ud til spejderhuset. Det var med til at gøre dagen rigtig højtidelig, og samtidig blev hele byen mindet om spejdernes jubilæum. 
Ved spejderhuset havde en gruppe tidligere ledere tryllet mad frem, og det var lavet over bål til hele flokken. Det bestod af spejdersuppe, karry risret på stor pande samt frikadeller og kartoffelsalat. 
Ved selve jubilæumsceremonien fik KFUM Spejderne besøg af distriktschefen, formanden for Spejdersamråd, samt et par lokale, som havde indlæg og lykønskninger med. Der var også masser af spejdersange og enkelte spejdersketches, så alle fik lattermusklerne brugt. 
Udenfor havde spejderne lavet lejrliv med telte – og her var aktiviteter som at skyde med bue og pil, et kæmpe bordfodboldsspil, hvor banen er lavet af halm-bigballer samt katapult. 

Læs mere i avisen ...