Fart og grimasser for modige børn

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.4 Juli 2017 - Kl.8:35

Der var store smil, latter og fart over feltet. Elever fra Den Kombinerede Ungdomsuddannelse (KUU) har igen i år afholdt SFO event for Skive Kommunes SFO’er.

Hallen var fyldt op med både forhindringsbane og 250 deltagende børn, da elever fra Den Kombinerede Ungdomsuddannelse afholdt SFO Event for børn i Hem, Oddense, VSD og resten af Skive Kommune.

Der var store smil, latter og fart over feltet. Elever fra Den Kombinerede Ungdomsuddannelse (KUU) har igen i år afholdt SFO event for Skive Kommunes SFO’er. 250 børn fra henholdsvis Hem, VSD, Højslev, Roslev, Åkjær, Oddense og Jebjerg mødte op i forrige tirsdag, og de var med til at fylde Hal A med brede smil, latter og ikke mindst fart, når de susede afsted over ramperne på deres medbragte løbehjul eller rulleskøjter.
Eleverne fra KUU havde, udover at stå for overblikket på ramperne, arrangeret flere aktiviteter som børnene kunne få lov til at prøve. Her nævnes i flæng hockey, fodbold, skyde efter mål, spille stikbold, danse stopdans og en løbehjulsstafet, hvor man kunne konkurrere med sig selv eller andre på tid. 
Aktiviteten dekoration af kiks var et stort hit, og børnene dekorerede mariekiks med forskellig glasur og pynt. Der var stor koncentration og næsten ingen snak, nok mest fordi børnene måtte spise de kiks, som de selv dekorerede.
Flere af børnene var så modige, at de turde prøve kræfter med ti sansekasser. Efter at have stukket hånden i kassen skulle de gætte kassens indhold, og der var udbrud, og grimasser der kunne passe, når børnene blandt andet fik fingrene i slim, havregrød eller våd pasta. 
Til frokost bagte eleverne fra den Kombinerede Ungdomsuddannelse pizzaer, i en pizzavogn som var kørt ind i hallen til stor glæde for såvel voksne som børn. 
KUU eleverne udleverede også hjemmebagt kage og juice i kiosken, og her kunne børnene også bruge lidt medbragte lommepenge på at købe en slikpose, chips eller en sodavand.
I løbet af dagen var der tre opvisninger af unge mennesker, som har deres daglige gang i Skive Streetsports Hal A. Frederik Tanderup lavede opvisning på løbehjul, og gav efterfølgende fif og tricks videre til interesserede børn. Esben Væver Pallesen lavede opvisning på skateboard, og Trial drengene Jesper Tanderup, Benjamin Eberhardt og Simon Dür Laursen sluttede dagen af med en opvisning. Der var smil på læben, da børnene spiste det sidste af deres is efter opvisningerne og fik pakket deres cykler og cykelhjelme til hjemturen. Eleverne fra KUU fik rigtig mange positive tilkendegivelser for arrangementet samt flere opfordringer til at gentage successen.