Fed koncert i Rødding

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.7 Oktober 2014 - Kl.12:18

Forleden dannede Spøttrup Kulturhal rammerne om et helt ubeskriveligt flot og musikalsk showPublikum var lovet noget af det bedste fra operaens verden og rockmusikkens ditto. Og det fik man i den grad.

Forleden dannede Spøttrup Kulturhal rammerne om et helt ubeskriveligt flot og musikalsk show foran en fyldt kulturhal med et fantastisk publikum. Der var lagt op til en fantastisk oplevelse med virkelig dygtige, professionelle og kendte kunstnere, som brænder for deres sang/musik. Aftenen indledtes med en lækker menu fra Kulturcafeen, for dem der havde valgt dette. Spisningen blev ledsaget af flot dinner musik leveret af italienske Gianni Ciriani, som i øvrigt er professor i musik og klassisk pianist. Efter spisningen blev dørene åbnet for det øvrige publikum, som havde billet til showdelen, og kulturhallen fyldtes stille og roligt til bristepunktet.
Alle var klar og spændte på, hvad showet ”Opera on the Rocks” kunne byde på. Publikum var lovet noget af det bedste fra operaens verden og rockmusikkens ditto. Og det fik man i den grad.
Showet blev en rejse i både operaens og rockens verden. Der blev leveret fortryllende overture på violin og klaver af Andrea Gyarfas og Knud Rasmussen. De dejlige overturer blev afløst af intense og smukke kendte arier fra operaer og fede sange fra rockens univers. Som showet skred frem skete der en utrolig sammensmeltning mellem opera og rock, både en fantastisk veksling af solisternes sang talenter og i forskellige musikgenre. En hel unik kombination som umuligt lader sig beskrive, den skal simpelthen opleves.
Den unikke oplevelse berørte publikum. Det gør et eller andet ved ”en, var hvad en af publikummerne sagde.
Opera delen blev på fornemste vis, fremført af den nordisk trio, som består af den prisvindende svenske sopran Cecilia Lindwall, den grammy-nominerede, svenske mezzo-sopran Anna Einarsson  og ikke mindst den dansk/kinesiske tenor John Venning,som blandt andet er med i De 3 Kgl. Tenorer. Rock delen fremførte Oliver Weers, den tysk/engelske rocksanger, som de fleste vil kunne huske fra X Factor, hvor han med sin enorme stemme og sit rå udtryk imponerede Blachman og Co. Efter showet tog Gianni Ciriani igen over og sørgede for flot danse/hyggemusik .
Kultur Teamet i Spøttrup Kulturhal er meget begejstrede og stolte over at kunne afholde et show af sådan karakter.  Og man  har allerede modtaget megen ros for selve showet og for at turde prøve noget nyt og anderledes. Kulturteamet forsøger at tilbyde alsidige og spændende kulturoplevelser. Næste kulturelle tilbud i Spøttrup kulturhal er den 7. november, hvor der er Irsk folkemusik med bandet ”Almost Irish”, og den 25. til 26. oktober åbner Spøttrup kulturhal dørene for det traditionelle kræmmermarked, hvor et par tusinde gæster plejer at fylde hallerne.