Fint sæsonudlæg af lokal springekvipage

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.12 Januar 2016 - Kl.8:18

Anna-Mathilde var efter en stævnepause igen at finde på springbanerne, da der i weekenden var landsstævne med midtjyske mesterskaber i Ikast.

På billedet ses Anna-Mathilde A. Nielsen på Athene.

Anna-Mathilde var efter en stævnepause igen at finde på springbanerne, da der i weekenden var landsstævne med midtjyske mesterskaber i Ikast. Her skulle der følges op på det meget fine resultat fra Christmas Warm Up i Vilhelmsborg, hvor den lokale ponyspringrytter fra Hem fik en imponerende 2. plads på hendes unge og urutinerede pony, Athene. Det var igen Athene, der var med på stævnepladsen, hvor Anna-Mathilde ville prøve at vinde det midtjyske mesterskab.
De kom flot fra land ved at ride fejlfrit i første kvalifikationsrunde fredag. Lørdag var anden kvalifikationsrunde, som gik i den høje klasse MA1. Her red Anna-Mathilde igen en fejlfri runde på Athene, og de var klar til finalen, hvor de var kvalificeret som bedste ekvipage. Der var stor glæde over resultatet, da det var den første fejlfrie MA, Anna-Mathilde havde redet på Athene.
Søndag gik finalen i MA2, som var højere og sværere end lørdagens kvalifikation. Højderne her gik op til 110 cm høje spring og oxere der var op til 130 cm brede, og vanen tro blev banen sat svært, da det var en finale. Det var da også kun 5 ud af 11 kvalificerede, der gennemførte banen.
Anna-Mathilde fik startet rigtigt godt på banen, men desværre var der en lille misforståelse på den store oxer, som var spring 3. Ekvipagen sprang direkte ind i hele springet, som væltede. Til alt held kom hverken pony eller rytter noget til, men Athene stoppede efterfølgende på springet, og de udgik. Det var tydeligt, at Athene mangler lidt rutine i de sværeste klasser, så der er noget at træne frem mod den kommende tid. Et af sæsonens helt store mål er nemlig de danske indendørsmesterskaber i Hedensted, der afvikles i marts, og hvor der netop springes i samme højde og sværhedsgrad som i Ikast.