Snart vejer 50 Dannebrog i Balling

Af Af Ture Damtoft - Tirsdag d.8 August 2017 - Kl.10:41

Nu har Balling fået sin egen flag-allé.

Begyndelsen på flag-alléen i Balling var på værkstedet, hvor flagstængerne er blevet
gjort klar, inden de for første gang skal have et Dannebrog i toppen til parkfesten
om et par uger.

Nu har Balling fået sin egen flag-allé. I lørdags blev der gravet rør ned til 50 flag, og flagstængerne blev monteret med knop og flagliner, så de er klar til parkfesten den 17. til 19. august.
- Vi har snakket om at få en flag-allé i mange år, og blev enige om at nu skulle det være, fordi der var lidt penge i kassen. Vi blev så enige om at få lavet flag-alléen, og det kunne da ikke være så svært mente vi. Men, man må ikke bare sætte flag op, så der skulle søges på Skive Kommune. Det gjorde vi så, og kommunen var meget samarbejdsvillige. Vi to en tur rundt i byen og så på, hvor der kunne graves rør ned til flagene, og vi blev ret hurtigt enige om, hvor de kunne stå, siger Johannes Alsbjerg, der sidder i Balling By-& parkfestudvalget. Udvalgets kassebeholdning betød en bevilling på 50.000 kroner til flagstænger og flag allerede ved nytår. Men ting tager tid, og udover ansøgningen hos kommunen skulle det også undersøges hvor de forskellige kabler, fiberbånd og så videre ligger i byen.
- Der har ikke været nogen problemer i forløbet, det har bare taget noget tid. Vi havde håbet på at sætte 100 flag op, men det blev lidt for meget her i første omgang. Vi har nu købt 50 flag hjem, og har forsøgt at fordele nogenlunde ligeligt mellem Nørregade, Søndergade, Vestergade og Skivevej. I lørdags, da vi gravede rørene ned, fik vi stor hjælp fra både handelsstands- og borgerforeningen og private borgere, som kom og hjalp med arbejdet. Har vi ikke den store opbakning i byen, er det næsten umuligt at få den slags initiativer sat i gang. Den opbakning, vi får, giver også motivation til flere initiativer, siger Johannes Alsbjerg.
Markere konfirmationer
Bestyrelsen er dog lidt på glatis med hensyn til, hvordan flag-alléen skal bruges. Det ligger fast, at Dannebrog skal op på de store festdage i byen, men hvordan private eventuelt kan leje flag-alléen ligger ikke fast. Nu bliver der sammensat et udvalg, og med parkfesten kun to uger væk regner Johannes Alsbjerg med, at der kommer tilbagemeldinger og forslag fra byens borgere.
- Dem kan vi forhåbentlig bruge i forhold til, hvad vi gør med flag-alléen fremover. Hvordan folk kan leje den, hvor meget det skal koste, og måske hvem der sætter dem op og tager dem ned. Lige nu har vi det bare godt med, at Balling har fået sin flag-allé. Det, tror jeg, har mange ment, vi manglede. Vi syntes, det var lidt en skam, når der var fester og, måske især, konfirmationer i byen. Nu kan vi være med til at markere både konfirmationer og alle de andre ting, som sker i byen. Jeg håber også, private borgere vil være med. Sådan at når byen flager, kommer der også flag i flagstængerne i byen, siger Johannes Alsbjerg.