Flygtningebørn på udflugt med penge fra Tikken

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.16 August 2016 - Kl.11:14

Tikken er en genbrugsbutik på Kærgårdsvej i Rødding, og bag den står en flok frivillige kaldet Tikkelikker.

Tikken havde forlede besøg af en gruppe flygtningedrenge, som fik penge til en udflugt, som de aldrig ellers ville komme på.

Tikken er en genbrugsbutik på Kærgårdsvej i Rødding, og bag den står en flok frivillige kaldet Tikkelikker. Alt overskud i butikken går til velgørenhed, og Tikkelikkerne har længe snakket om at gøre noget for  uledsagede flygtningebørn, og nu har de frivillige fået uventet hjælp til at kunne gøre netop det. Først på sommeren tog de til Guld i købstæderne i Skive Theater med nogle ting, de frivillige gerne ville sælge. Det blev en helt speciel oplevelse, og samtidig gav det butikken en helt uventet gevinst rent økonomisk.
Derfor havde Tikken forleden besøg af en gruppe flygtningedrenge, som fik penge til en udflugt, som de aldrig ellers ville komme på. Tikken vil gerne bidrage til at give børnene en rigtig god oplevelse i en ikke let hverdag.
Fem virkelig søde unge mænd med en pædagog mødte op som repræsentanter for de cirka 60 uledsagede flygtningedrenge, der pt hører til på centret på Mors. Tikkelikkerne snakkede ret meget med dem, mens den ene unge mand Sam, fungerede som tolk på engelsk. Tikkelikkerne blev en, til tider følelsesladet, oplevelse rigere, og de fem unge mænd fik overrakt 5000 kroner fra Tikken. Tikkelikkerne hørte også, at nok er man teenager, men tøjdyr er et hit, når verden kan være lidt svær.