Folk fortalte historier om naturpark

Af Susie Bjerggaard Jensen - Tirsdag d.3 November 2015 - Kl.8:33

Skive Kommune holdt i weekenden åbent hus i Estvadlejren, hvor folk var velkomne til at komme med sjove eller spændende historier fra det store naturområde omkring Flyndersø.

Området er smukt og et besøg værd.

Skive Kommune holdt i weekenden åbent hus i Estvadlejren, hvor folk var velkomne til at komme med sjove eller spændende historier fra det store naturområde omkring Flyndersø. De mange fortællinger skal indgå i et informationsmateriale om en ny park i området.
Projektleder Maria Birk Rask har, igennem et halvt år, arbejdet på dette projekt, som kaldes Naturpark Flyndersø. Hun har tidligere været ansat ved Erhvervs og Turistcentret i Skive, hvor der blev lavet en strategi for området.  En strategi, som nu forsøges ført ud i livet. Her er der et ønske om at binde det store område sammen, som strækker sig fra Skive Å over Flyndersø og Sdr. Lem Vig til Venø Bugt, ved hjælp af stier og rekreative områder, så det opleves som et samlet naturområde.
- Vi har haft stor opbakning her i weekenden. Der er kommet mange spændende historier ind i løbet af dagene, så det har været både sjovt og spændende med de mange lokale indslag, vi har fået.  Det er jo et område, som betyder meget for folk. Vi prøver derfor også samtidig at skabe interesse for det skønne naturområde blandt turister, siger Maria Birk Rask. 
For børnene var der arrangeret en lille konkurrence, hvor gevinsten var en slikpose. Derudover havde de også mulighed for at lave snobrød, mens der inde i huset var både kaffe, the, saftevand og kage til de fremmødte gæster.
- Vi ønsker at blive optaget i Danske Naturparker, som er en mærkningsordning, man kan tilegne sig, ved at leve op til en række kriterier. En sådan ordning kan man få for fem år ad gangen, så vi arbejder på at få de kriterier i hus, siger Maria Birk Rask, som har været yderst tilfreds med weekendens arrangement.